Kostrena 20. ožujak 2019.

"Kostrena Bike” na novouređenoj stazi

"Kostrena Bike” na novouređenoj stazi

Kostrena je uredila 26 kilometara mountain bike staza koje će predstaviti na novom sportskom događanju "Kostrena Bike", čije će se premijerno izdanje, u obliku vođene biciklističke ture, održati 30. ožujka ove godine.

U prvoj godini “Kostrena bike” će se održati kao biciklistička tura i sudionike provesti kroz manje poznate dijelove Kostrene, koji po atraktivnosti i zanimljivim sadržajima nimalo ne zaostaju za njezinim obalnim dijelom.

Novouređene staze klasificirane su u dvije kategorije- srednje zahtjevna, dužine 13,8 km i zahtjevna, dužine 12,4 km. Obje staze su obilježene standardiziranim biciklističkim oznakama koje vozačima pružaju sve potrebne informacije. Uz biciklističke oznake, čitavom dužinom staza postavljene su i informativne table s kratkim opisima zanimljivih lokaliteta kroz koje prolaze, a koje će sudionici “Kostrena Bike” ture imati priliku i pobliže upoznati tijekom kratkih zaustavljanja i prezentacija. 


Već za drugu godinu planirano je proširivanje sadržaja mountain bike i trail utrkama te potencijalno nekim drugim sportskim sadržajima, koji će zaokružiti novo kostrensko outdoor događanje.

Prijave te start i cilj ture, bit će na parkiralištu preko puta “sidra”, prepoznatljivog simbola Kostrene. Start ture je u 10 sati s okvirnim trajanjem od 2 sata. Prijave započinju u 9 sati. Prijaviti se mogu svi koji posjeduju adekvatnu opremu. Na turi mogu sudjelovati i djeca, no isključivo u pratnji odraslih. Sudjelovanje je besplatno. Sudionici će biti podijeljeni u dvije grupe koje će se formirati prema zahtjevnosti staza o čemu će dobiti uputu prilikom prijave.