Kostrena 6. ožujak 2022. Klaudio Vrančić

“Kostrena Mountain Trail” okupio 180 trkača iz 12 zemalja

“Kostrena Mountain Trail” okupio 180 trkača iz 12 zemalja
3. “Kostrena Mountain Trail” danas je, na parkiralištu u Sv. Luciji, okupio 180 trkača iz 11 europskih zemalja. Trčalo se na 10 i 20 kilometara biciklističkim i planinarskim stazama “Zelene Kostrene”. 

Trkački vikend u Kostreni, koji je jučer započeo finalnim izdanjem Riječke zimske lige, danas je nastavljen uz “Kostrena Mountain Trail”. Atraktivno natjecanje na startu u Sv. Luciji, okupilo je čak 180 trkačica iz trkača, koji su stigli iz čak 11 europskih zemalja.


“Puno je trkača iz cijele Hrvatske imamo i predstavnike susjedne Slovenije, ali i trkače iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Nizozemske, Velike Britanije, Italije, Španjolske, Francuske… Utrka je svrstana na kalendar međunarodne trail organizacije te se nadamo da će u budućnosti još više trkača dovesti u Kostrenu”, poručio je Matjaž Štanfel iz Sportsko rekreativnog društva Alpe Adria Trek i Trail.


Inače, danas se trčalo zelenim dijelovima Kostrene, atraktivnim biciklističkim i planinarskim stazama, a organizatori su sudionicima ponudili dvije staze, kraću do 10 i dužu od 20 kilometara.

Horvat i Nedeljković

Na deset kilometara ciljem je prvi prošao Luka Nedeljković, drugi Nizozemac Brian Kamstra, a treći Marin Babnik. Od pripadnica ljepšeg spola prva je stigla Inga Jurić, deveta u ukupnom poretku.


Dužu stazu prvi je pretrčao Igor Horvat. Drugo mjesto zauzeo je Francuz Dimitri Chapelle, a treće Vanja Cerovac. Ingrid Nikolesić, deveta u ukupnom poretku, prva je u ženskoj konkurenciji. 

“Kostrena Mountain Trail”, koji će zasigurno dopridonijeti promociji Kostrene kao outdoor destinacije, organiziralo je Sportsko rekreativno društvo Alpe Adria Trek i Trail, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i Turističke zajednice Općine Kostrena.