Kostrena 28. veljača 2020.

Kostrena Mountain Trail okupit će više od 200 trkača

Kostrena Mountain Trail okupit će više od 200 trkača
Međunarodna utrka Kostrena Mountain Trail ove će nedjelje okupiti dvjestotinjak trkačica i trkača iz Hrvatske i inozemstva.

U nedjelju 1. ožujka Kostrena će biti domaćin međunarodne utrke Kostrena Mountain Trail na kojoj će sudjelovati 202 trkačice i trkača iz Hrvatske, Slovenije, Irske pa čak i s Filipina. Pod pokroviteljstvom Općine Kostrena, utrku organizira Sportsko rekreativno društvo Alpe Adria Trek i Trail iz Rijeke.

Predviđene su dvije utrke KMT10 (Ljubičasti trail), u dužini od 10 kilometara i KMT15 (Zeleni trail) u dužini od 15 kilometara. Obje staze prolaze zelenim dijelovima Kostrene duž planinarskih i biciklističkih staza, otkrivajući neke od najljepših predjela i vidikovaca. 


Start i cilj obje utrke bit će na prometnici ispred zgrade Općinske uprave u Kostreni (Sv. Lucija 38, Kostrena), a registracija trkača i proglašenje pobjednika na parkiralištu koje se nalazi ispod ceste u neposrednoj blizini (pored crkve sv. Lucije).

Start utrke KMT15 predviđen je u 10:30 sati, a start KMT10 u 11 sati. Uoči obje utrke održat će se kratki tehnički sastanci s trkačima. Registracija i preuzimanje startnih paketa bit će od 7 sati pa do početka starta pojedinih utrka. Ulazak prvih natjecatelja u cilj očekuje se nakon 11:40 sati. 

Proglašenje pobjednika planirano je za 13:30 sati. U slučaju kiše prostor za registraciju, zajednički ručak i proglašenje pobjednika bit će natkriven, a utrka se ne odgađa! 


Dodatne informacije o Kostrena Mountain Trailu mogu se pronaći na mrežnim stranicama http://www.alpe-adria-trek-trail.eu/en/index.html ili izravno od organizatora na info@alpe-adria-trek-trail.eu  ili GSM: +385 99 420 7111 (Matjaž Štanfel).

S obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom i protuzaraznim mjerama koje se provode, organizatori utrke u stalnom su kontaktu s epidemiolozima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ koji su odobrili održavanje utrke, obzirom se radi o natjecanju na otvorenom te da izuzev hrvatskih sudionika, ostali sudionici dolaze iz zemalja u kojima u ovom času nema potvrđenih bolesti uzrokovanih koronavirusom poput Slovenije, u kojoj već duže vrijeme boravi i trkačica iz Filipina.