Kostrena 16. veljača 2017.

Kostrena službeno prvi domaćin Eura U-17

Kostrena službeno prvi domaćin Eura U-17
Kostrenska je Žuknica i službeno postala jedan od osam hrvatskih stadiona na kojima će se, od 03. do 19. svibnja, igrati Europsko nogometno prvenstvo U-17. Ugovor o domaćinstvu danas su potpisali izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović te kostrenska načelnica Mirela Marunić i direktor KD Kostrena Tomislav Matić.

Načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić, direktor Komunalnog društva Kostrena Tomislav Matić i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović, potpisali su u Kostreni Ugovor o poslovnoj suradnji i korištenju stadiona u Žuknici kao jednom od osam stadiona na kojima će se odigravati utakmice Europskog nogometnog prvenstva za igrače do 17 godina.

Načelnica Općine Kostrena je sigurna kako će Kostrena opravdati povjerenje i iskazati se kao kvalitetan partner u organizaciji europskog nogometnog prvenstva.

“Za Kostrenu je to sportski događaj godine. Velika je čast što smo prva Općina koja je potpisala ugovor s HNS-om. Kostrena je sportska općina, slika koje će, zahvaljujući Eurosportu, obići svijet, što nas čini posebno ponosnima,” naglasila je Marunić.

“Ovo je veliki dan za Kostrenu, ali i za HNS. Potpisivanje ugovora je finale naših pregovora. Hrvatska je ponosna što će se naći na nogometnoj karti Europe. Puno prijenosa i događaja iz Hrvatske će otići u svijet. Ponosni smo što će i Kostrena biti dio europskog nogometnog miljea,” rekao je Vrbanović

Od 3. do 19. svibnja 2017. u Kostreni bi se trebalo odigrati 6 od ukupno 32 utakmice. Kostrena je, među općinama i gradovima, prva potpisala ugovor čime je i službeno postala jedan od domaćina ovog važnog sportskog događanja. Time je preuzela i obvezu da će nogometni teren i okolne sportske objekte u Žuknici pripremiti prema pravilniku i propisima koje propisuje UEFA.

“Pripreme su već u tijeku. Najveći dio nas tek očekuje uoči početka prvenstva. To je uređenje samog stadiona. Naglasak je prije svega na travnjak i uređenje pomoćnih prostorija, kako bi mogli kvalitetno ugostiti ovo veliko natjecanje,” poručio je Matić.

Općina je putem svojeg komunalnog društva već krenula s investicijama u stadion i prateće objekte kako bi natjecateljima osigurali što kvalitetnije uvjete za održavanje utakmica. Ulaganjem u sportsku infrastrukturu, bolje uvjete za rad dobit će i Nogometni klub Pomorac 1921.

Spomenimo za kraj da je otvaranje prvenstva na riječkoj Rujevici, a finale u Varaždinu. Uz Kostrenu, Rijeku i Varaždin domaćini natjecanja trebali bi biti: Zagreb, Zaprešić, Velika Gorica, Sesvete i Lučko. Hrvatska će, kao nositelj skupine, protivnike doznati na ždrijebu koji će se održati 3. travnja.