Kostrena 24. veljača 2022. Izvor: Općina Kostrena

Kostreni 300 tisuća kuna za novu multimedijsku opremu

Kostreni 300 tisuća kuna za novu multimedijsku opremu
Sredstva će se iskoristiti za osuvremenjivanje multimedijske opreme u Narodnoj čitaonici u Sv. Luciji i nabavku novog razglasa, projekcijskog platna i projektora.

Ministarstvo kulture odobrilo je Općini Kostrena 300 tisuća kuna za digitalizaciju i opremanje kinoprikazivačke infrastrukture, a što će Kostrena iskoristiti za osuvremenjivanje multimedijske opreme u Narodnoj čitaonici u Sv. Luciji i nabavku novog razglasa, projekcijskog platna i projektora.


Općina Kostrena prijavila je program na Poziv Ministarstva kulture za javne potrebe u kulturi za 2022. godinu. Među 637 prijava odobreno je njih 219, među kojima je povjerenstvo za programe odabralo i podržalo 28 programa digitalizacije i opremanja kinoprikazivačke infrastrukture među kojima je i program Općine Kostrena kojem je odobreno 300 tisuća kuna.


Dodatnih 10 tisuća kuna dobio je i Centar kulture Kostrena prijavom na natječaj Hrvatskog audiovizualnog centra. Centar kulture Kostrena na natječaj je prijavio program "Kino u Kostreni" kojeg kontinuirano provodi tijekom čitave godine već više od godinu dana. Velik dio projekcija namijenjen je i učenicima u OŠ Kostrena.