Kostrena 26. svibanj 2018.

Kostrenjani i gosti u “Potrazi za kostrenskim blagom”

Kostrenjani i gosti u “Potrazi za kostrenskim blagom”
U “Potragu za kostrenskim blagom” jutros su krenuli Kostrenjani i njihovi gosti. Zajedno su, kroz zabavne zadatke, upoznali Kostrenu te se usput, kroz stare igre, prisjetili djetinjstva.

“Potragom za kostrenskim blagom” Kostrena se danas, kao jedno od susjedstva, predstavila u okviru platforme “Bolje vas našli” i programskog pravca 27 susjedstva u projektu EPK 2020.

Mještani i njihovi gosti, okupili su se jutros pokraj Dječjeg vrtića Zlatna ribica, a nakon što su se podijelili u ekipe krenuli se u “Potragu za kostrenskim blagom”. U sklopu programa, koji su pripremili brojni predstavnici kostrenskih udruga, ustanova i općinske uprave, okupljeni su obilazili Kostrenu. Na osam različitih lokacija kroz stare su igre, kao što su: špekule, cip- cop i laštika, ispunjavali zadatke, upoznavali Kostrenu i njene udruge te se usput dobro zabavili.
 
“Potraga za kostrenskim blagom” dva puta godišnje

Nakon okupljanja kod dječjeg vrtića obišli su tako Jedriličarski klub Galeb u uvali Žurkovo te Sportsku dvoranu Kostrena, gdje im se predstavila Sportska zajednica Kostrena, a potom i Turističku zajednicu Općine Kostrena. Sudionici su potom obišli Udrugu umirovljenika i starijih osoba Kostrene “Penko”, Narodnu čitaonicu u Kostreni Sv. Luciji, Općinu Kostrena i Trg svete Barbare, gdje su upoznali: Bratovštinu sv. Nikole, Karnevalsku grupu Špažićari, Likovnu udrugu “Veli pinel” i Udrugu za kreativno stvaralaštvo “Vali”.

“Cilj nam je bio umrežiti cijelu zajednicu. Sve udruge koje su se uključile u projekt i svaka je bila na svojoj kontrolnoj točki, dočekivala ekipe koje su sudjelovale. davala im zadatke i s njima igrala naše stare kostrenske igre. Prvi puta organiziramo ovo događanje, ali bit će ih još jer ga ubuduće planiramo organizirati dva puta godišnje”, rekla je Borka Reljac iz Općine Kostrena, zahvalivši svim volonterima na pomoći i sudionicima na odazivu.
 
Sudionici obnovili sjećanja na stare igre

“Ovo je jedna lijepa manifestacija u sklopu programa 27 susjedstva. Drago mi je da su se okupili gosti iz drugih susjedstva, ali i da su se okupile mnoge naše udruge i mještani i zajedno obnovili sjećanja na stare igre koje su pomalo pale u zaborav”, poručio je općinski načelnik Dražen Vranić.

Prva “Potraga za kostrenskim blagom” završila je zajedničkim druženjem uz okrjepu na trgu ispred Narodne čitaonice u Sv. Barbari.