Kostrena 4. studeni 2017.

Kostrenjani košarkom "protiv" dijabetesa

  Kostrenjani košarkom "protiv" dijabetesa
Sportsko- edukativnom manifestacijom “Košarka vs. Dijabetes 2:0” u Kostreni je danas obilježen Svjetski dan šećerne bolesti. U Sportskoj dvorani okupilo se pet košarkaških klubova, dok je za edukativni dio bila zadužena udruga Mellitus.

Mladi košarkaši KK Kostrena, KK FSV, KK Škrljevo, KK Sveti Matej i KK Crikvenica u kostrenskoj su Sportskoj dvorani dali svoj doprinos borbi protiv šećerne bolesti.

“Uspjeli smo nastaviti priču za koju se nadamo da će postati tradicionalna. Akcija je krenula zahvaljujući jednom našem članu- Danijelu Maroviću, koji boluje od dijabetesa. Preko njega smo puno naučili o toj bolesti i kroz košarku pokušavamo senzibilizirati i educirati javnost”, rekao je Siniša Kuharić, tajnik KK Kostrena.
 
Najuspješniji FSV i Crikvenica

U Mini basketu natjecali su se FSV, Škrljevo i Kostrena, a najuspješnija je bio FSV, dok su pobjednici mlađe kadetskog turnira bili košarkaši Crikvenice, koji su bili bolji od vršnjaka iz Kostrene i Sv. Mateja.

Sudionike je posebno razveselio posjet seniora Košarkaškog kluba Škrljevo, Filipa Hrnjkaša i Ivana Furlana, koji se natječe u HT Premijer ligi.
 
Uz turnire, za dva uzrasta, održano je kontrolno mjerenje šećera u krvi i tlaka na štandu udruge Mellitus te savjetovalište, u sklopu kojeg su stručnjaci odgovarali na sva pitanja vezana za dijabetes.

Košarka svima

“Hvalevrijedan projekt. Sportsko- edukativna manifestacija koja je vrlo značajna s obzirom na to da su djeca imala priliku igrati košarku, ali i naučiti nešto dijabetesu”, naglasio je kostrenski načelnik Dražen Vranić, koji je zahvalio organizatorima- KK Kostrena, naglasivši kako klub uz ovu manifestaciju ima još aktivnosti kroz koje bavljenje sportom omogućava svima.

Košarkaškom klubu Kostrena u pomoć su danas priskočili članovi riječke udruge Mellitus, koja djeluje na području cijele Primorsko- goranske županije s ciljem edukacije te ranog otkrivanja šećerne bolesti.