Kostrena 28. siječanj 2020.

Kostrenjani u "Dnevnom boravku" slušali Tijanove priče

Kostrenjani u "Dnevnom boravku" slušali Tijanove priče
Nevrijeme s valovima od gotovo 15 metara i dva mjeseca na brodu sa suprugom najgore su i najbolje što se na moru desilo iskusnom pomorskom kapetanu Tomislavu Tijanu. Svoju je priču Tijan Kostrenjanima ispričao u “Dnevnom boravku” Susjedstva Kostrena. 

U sklopu programskog pravca 27 susjedstava EPK Rijeka 2020. kostrenske ustanove i udruge tijekom godine će prezentirati pomoračku baštinu u “Dnevnom boravku”.


Kostrenjane je u Dnevnom boravku večeras ugostio pomorski kapetan Tomislav Tijan, iza kojega je gotovo pola stoljeća na morima svijeta. Iskusni pomorac okupljenima je predstavio rad Bratovština sv. Nikole u Kostreni Sv. Barbari, na čijem je čelu, a osvrnuo se i na svoju dugu karijeru.


“Najgore mi je bilo jedanput kad smo Finisterru pasivali. Tamo su najveći vali va Europe i do 15 metri. Grdo je bilo. A najdraža navigacija mi je bila kad je žena bila dva meseca smanun”, prisjetio se Tijan.


“Dnevni boravak” u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji bit će mjesto zanimljivih druženja i razgovora Kostrenjana sve do 24. studenog ove godine.