Kostrena 14. studeni 2021.

Kostrenka Ana Jović europska je prvakinja u light contactu

Kostrenka Ana Jović europska je prvakinja u light contactu
Četrnaestogodišnja Kostrenka Ana Jović, članica Kickboxing kluba Sušak i hrvatske reprezentacije, postala je europska prvakinja u light contactu

Crna Gora bila je domaćin Europskog prvenstva u kickboxingu za starije kadete i juniore koje se od 5. do 14. studenoga održavalo u Budvi. Na prvenstvu je nastupilo 1128 natjecatelja iz 39 zemalja među kojima i 47 borkinja i boraca hrvatske reprezentacije.


Kostrenka Ana Jović, članica Kickboxing kluba Sušak i hrvatske reprezentacije, postala je europska prvakinja u light contactu u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kilograma te tako ponovila uspjeh iz 2019. godine kada se s europskog prvenstva također vratila sa zlatom, u kategoriji point fighting u kojoj je i na ovogodišnjem europskom prvenstvu u Budvi bila također odlična srebrna. Time je nastavila uspješan niz osvajanja odličja na velikim natjecanjima. Naime, Ana je i u rujnu osvojila zlato i broncu na svjetskom kupu održanom u Budimpešti, a osvajanjem titule europske prvakinje samo je još jednom potvrdila da je pred njom svijetla sportska budućnost i velika sportska karijera. 


Svoje prve sportske “korake”, ili bolje rečeno udarce, Ana je napravila s 8 godina u Kickboxing klubu Bura u Kostreni gdje je vrlo brzo zapažena kao perspektivna borkinja. Iz KBK Bura prelazi u KBK Sušak gdje zahvaljujući radu s trenerima Branku Fibingeru i Ivanu Stojanoviću vrlo brzo napreduje i ostvaruje niz uspješnih sudjelovanja na nacionalnim, a potom i na europskim pa i svjetskim natjecanjima. Ana ima tek 14 godina. Učenica je prvog razreda srednje škole i unatoč svakodnevnim treninzima uspješno usklađuje školske i sportske obaveze.