Kostrena 10. listopad 2022. Izvor: Općina Kostrena

Kostrenka Ana Jović svjetska prvakinja u kickboxingu

Kostrenka Ana Jović svjetska prvakinja u kickboxingu
Ana Jović nova je svjetska prvakinja u kickboxingu u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kg u disciplini Light contact

Kostrenka Ana Jović nova je svjetska prvakinja u kickboxingu u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kg u disciplini Light contact. Uz zlatno odličje osvojila je i broncu u disciplini Point fighting. Svjetsko prvenstvo održavalo se od 30. 9. do 8.10. u talijanskom gradu Lido di Jesolo, a sudjelovalo je 1909 natjecatelja iz 63 zemlje. 


Naslov svjetske prvakinje novi je biser u niski Aninih dosadašnjih uspjeha. U dva navrata Ana je ponijela titulu europske prvakinje u light contactu, a u travnju ove godine Općina Kostrena proglasila ju je najuspješnijom kostrenskom sportašicom do 18 godina. Ana ima tek 15 godina, učenica je srednje škole i unatoč svakodnevnim treninzima, uspješno usklađuje školske i sportske obaveze, a titula svjetske prvakinje zasigurno će joj otvoriti još mnoga sportska vrata.


Svoje prve sportske korake Ana je napravila s 8 godina u Kickboxing klubu Bura u Kostreni gdje je vrlo brzo zapažena kao perspektivna sportašica. Iz KBK Bura prelazi u KBK Sušak gdje zahvaljujući radu s trenerima Brankom Fibingerom i Ivanom Stojanovićem, vrlo brzo napreduje i ostvaruje niz uspješnih sudjelovanja na nacionalnim, a potom i europskim te svjetskim natjecanjima.