Kostrena 13. prosinac 2021. Klaudio Vrančić

Kostrenska škola proslavila svoj Dan i 15 godina rada

Kostrenska škola proslavila svoj Dan i 15 godina rada
Osnovna škola Kostrena je danas, na blagdan svete Lucije, proslavila svoj Dan, kao i 15 godina rada. Svečani program, kojeg su pripremili učenici, uveličan je otvorenjem senzornog kabineta i učionice na otvorenom.

Slavljeničko ozračje je danas, na blagdan svete Lucije, bilo u Osnovnoj školi Kostrena, gdje je Svečanom sjednicom učiteljskog vijeća i prigodnim programom obilježen Dan škole, kao i 15 godina rada. 


U programu su pjesmom, recitacijama i predstavljanjem svojih radova i projekata sudjelovali kostrenski osnovnoškolci. Okupljeni su pogledali film o povijesti škole, na koju se osvrnula i ravnateljica Adriana Glavan, poručivši kako je Osnovna škola Kostrena vesela, pozitivna, napredna škola, koja ima što pokazati i čime se ponositi te zahvalivši Općini Kostrena i Primorsko- goranskoj županiji, ali i bivšoj ravnateljici Biserki Miškulin te svim djelatnicima škole.


Kostrenski osnovnoškolci predstavili su zanimljivu slikovnicu, nastalu u sklopu projekta “Učenici pisci” i školski suvenir- bijeli kišobran s motivima Kostrene i vedrih dječjih lica, kojeg su osmislili članovi Knjižnog čitalačkog kluba.

Danas su predstavljeni i senzorni kabinet te učionica na otvorenom, hvalevrijedni projekti, čiju su realizaciju pomogli Općina Kostrena i INA, ispred koje je Kostrenjane pozdravila Lovorka Lučić, direktorica Ljudskih resursa. 


Kostrenski načelnik Dražen Vranić poručio je kako Općina i Osnovna škola Kostrena te osnivač Primorsko- goranska županija uspješno surađuju već niz godina, naglasivši kako je puno toga napravljeno, ali i najavivši nastavak ulaganja.
 
Ispred Primorsko- goranske županije čestitke je uputila pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, poručivši kako je kostrenska škola jedinstvena te kako se ulaskom u prostor škole osjećaju toplina i pozitivna energija. 


Okupljene je pozdravio i Vjekoslav Bakašun, poklonivši školi vrijednu zbirku svojih knjiga te stari, rukom pisani, popis nekadašnjih kostrenskih učenika.