Kostrena 6. listopad 2022. Izvor: Naša Kostrena

Kostrenske učiteljice ponovno među najboljima u državi

Kostrenske učiteljice ponovno među najboljima u državi
Nevia Grbac i Ina Randić Đorđević i ove su godine među 513 najboljih odgojno- obrazovnih djelatnika

Ministarstvo znanosti i obrazovanja četiri godine uzastopce nagrađuje najbolje prosvjetne djelatnike, kojih je u Hrvatskoj više od 40 000, a sve četiri godine Osnovna škola Kostrena ima nagrađene učiteljice. Nevia Grbac i Ina Randić Đorđević i ove su godine među 513 najboljih odgojno- obrazovnih djelatnika.

Nagrađene profesorice iz Matematike i Hrvatskoga jezika dobro su poznate kostrenskim učenicima, onim sadašnjim kao i bivšim, te priznate u stručnim krugovima: obje su autorice udžbenika, voditeljice županijskih stručnih vijeća te mentorice studentima i pristupnicima na stručnom ispitu.  

“Ova nam je nagrada veoma važna, to je priznanje struke i vanjsko vrednovanje našeg rada, ujedno i poticaj da nastavimo tako poučavati”, rekla je Ina Randić Đorđević, profesorica Hrvatskoga jezika, koja je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu primila nagradu od ministra Radovana Fuchsa. 

Nažalost, kolegica Nevia Grbac spriječena je te nije mogla prisustvovati svečanoj dodjeli, ali je za portal Naša Kostrena poručila: “Nagrada nam je veliki poticaj za daljnji kvalitetan rad kako u nastavi, tako i u izvannastavnim aktivnostima i projektima”.