Kostrena 24. siječanj 2020.

Kostrenski dječji vrtić dobio novo vrijedno igralo

Kostrenski dječji vrtić dobio novo vrijedno igralo

Kostrenski Dječji vrtić “Zlatna ribica” dobio je novo igralo u čijoj su nabavci sudjelovale INA i Općina Kostrena, kao pomoć boljoj integraciji djece s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju. 

Radi se o ljuljački s košarom u obliku gnijezda, izrađenoj od visokokvalitetnih materijala predviđenih za vanjsku upotrebu. Košara ljuljačke presvučena je plastičnim užetom koje jamči sigurnu upotrebu.

Vanjsko igralište vrtića bogato je opremljeno, no većina postojećih igrala nije pogodna za djecu s poteškoćama u kretanju. Iz tog je razloga uprava vrtića uputila zamolbu za nabavku igrala koje će biti pogodno za korištenje svoj djeci, posebno onoj s posebnim potrebama. 

Ravnatelj vrtića Stanko Vučetić istaknuo je važnost i utjecaj igre na otvorenom za pravilan i sveobuhvatan razvoj djeteta i potrebu da se svoj djeci omogući sigurna, stimulativna i raznovrsna igra.

INA je već dugi niz godina pokrovitelj dječjih manifestacija, ustanova i partner Općine Kostrena u svim projektima za djecu i mlade. Iznosom od 10 tisuća kuna podržali su nabavku ljuljačke, a razliku od 9.225 kuna koliko iznosi puna cijena igrala s prijevozom i montažom, osigurala je Općina Kostrena. 

“Stvaranje poticajnog okruženja od velike je važnosti za zdravo odrastanje. Zahvaljujem Ini na sudjelovanju u dosadašnjim, kao i budućim projektima izgradnje i opremanja dječjih igrališta koje ćemo i nadalje zajednički realizirati”, istaknuo je općinski načelnik Dražen Vranić.

“Drago nam je što smo se ponovno imali prilike uključiti u nabavku igrala za polaznike dječjeg vrtića u Kostreni. Uvijek nam je posebno zadovoljstvo doprinijeti podizanju kvalitete boravka najmlađih u vrtićima, s obzirom na to da su prve godine života iznimno važne za daljnji kvalitetan razvoj svakog djeteta. Smatramo vrlo važnim doprinijeti što boljem uključivanju djece s posebnim potrebama u svakodnevni boravak u vrtiću među svojim vršnjacima. Nabava ovakvih sprava samo je jedan mali korak u tome”, zaključio je Ivica Jerbić, direktor Rafinerije nafte Rijeka.