Kostrena 17. rujan 2017.

Kostrenski trkači brži od kiše

Kostrenski trkači brži od kiše
4. “Kostrenska đirada” jučer je uspješno održana unatoč najavljenim vremenskim neprilikama. Kiša je u jutarnjim satima zaobišla Kostrenu pa su mališani, ali i oni nešto stariji trkači, uspjeli otrčati svoje rute.
 
U organizaciji ekološke udruge Ekoregija Kostrena điradu su s početkom u 10 sati započele skupine Ribica, djeca uzrasta od tri do šest godina koja su, uz pratnju roditelja, trčala na udaljenost od 100 i 200 metara. Spretni mališani svojim su simpatičnim startom uspjeli rastjerati oblake te ih je nakratko, uz brojnu publiku i navijače, bodrilo i sunce.
 
Na utrci je sudjelovao i velik broj osnovnoškolaca, okupljenih u skupine Morčići 1,2,3 i 4. Podijeljen prema razrednim skupinama i dužini etape, Šetalištem kostrenskih boraca prvi i drugi razredi trčali su 400, treći i četvrti 500, peti i šesti 700, a sedmaši i osmaši 1000 metara.
 
Put od 3500 metara pretrčala je nešto malobrojnija skupina “Sport”, dok je pet trkača u skupini “Pro Sport” uspješno pretrčalo 6300 metara. Njihova etapa nastavila se na obalnom putu s ciljem kod Yacht kluba Galeba, gdje je održana i podjela medalja i priznanja.
 
Posljednji start Kostrenske đirade pripao je umirovljenicima, koji su prošetali proizvoljno odabranom rutom.
 
Manifestacija okuplja sve generacije s ciljem promicanja zdravog načina života, bavljenja tjelovježbom i provođenjem vremena na otvorenom te smanjenja navike uporabe motornih vozila, a sve pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.