Kostrena 7. rujan 2023. Klaudio Vrančić

Kostrenski umirovljenici dobili prekrasne nove prostore

Kostrenski umirovljenici dobili prekrasne nove prostore

Brojni članovi udruge okupili su se danas na primopredaji i blagoslovu prostora u kojem će ubuduće djelovati Udruga umirovljenika i starijih osoba Penko

Kostrenska Udruga umirovljenika i starijih osoba Penko dobila je na korištenje prekrasan novouređeni prostor za rad i okupljanje njezinih članova kao i svih starijih mještana, bez obzira na članstvo u udruzi.

Riječ je o prostoru veličine 50-tak četvornih metara u prizemlju zgrade, na adresi Ulica Ive Šodića 18B u Kostreni. Prostorom upravlja Općina Kostrena koja ga je uredila, opremila i ustupila udruzi na korištenje.


“Općina Kostrena pokušava zadovoljiti sve potrebe mještana, među njima i vrlo značajne potrebe osoba treće životne dobi, koje su vrijedni članovi naše zajednice. Vjerujem da će se ovim prostorom stvoriti uvjeti da se udruga omasovi te da će se ovdje održavati razna događanja. Osim ovog prostora, ako bude potrebe, veća događanja i manifestacije mogu se organizirati i u lijepom prostoru novog Vatrogasnog doma”, istaknuo je općinski načelnik Dražen Vranić, zaželjevši puno sreće udruzi i novoj predsjednici Marici Njegovan, kojoj je simbolično predao ključeve prostorija. 


“Hvala Općini Kostrena što je imala sluha da se oplemeni ovaj prostor. Na nama je da sada ovdje budemo što brojniji i aktivniji jer samoća je najružnija. Ovdje se možemo družiti, imamo televizor, malenu kuhinju…”, rekla je Marica Njegovan, predsjednica udruge Penko, pozvavši kostrenske umirovljenike, ali i zahvalivši dosadašnjoj predsjednici Danili Medanić, kojoj je uručila i mali znak pažnje.


Udruga je do sada djelovala u prostorijama koje su se nalazile u zgradi Doma zdravlja na prvom katu i koji članovima nisu pružali mogućnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, a što će se sada promijeniti i omogućiti uvođenje novih aktivnosti i programa.

Vidno iznenađeni prostorom, zadovoljstvo viđenim nisu krili ni članovi udruge koji će se, sudeći prema prvim reakcijama, u njemu rado i često okupljati.