Kostrena 27. kolovoz 2021.

Kostrensko leto završit će na lukobranu uz Urbana & 4

Kostrensko leto završit će na lukobranu uz Urbana & 4
Kostrensko leto zatvorit će koncert sezone uz bezvremenske hitove renomiranog riječkog glazbenika- Damira Urbana i njegovog benda

U organizacije Turističke zajednice općine Kostrena u utorak 31. kolovoza s početkom u 21 sat, Kostrensko leto zatvorit će koncert sezone uz bezvremenske hitove renomiranog riječkog glazbenika i njegovog benda- Damira Urbana & 4. U skladu s osebujnim umjetnikom ide i za Kostrenu pomalo neuobičajena lokacija održavanja koncerata. Kao nastavak ideje ovogodišnjih koncerata s mora i ovoga puta pozornica će biti na “moru”, no umjesto na brodu bit će pozicionirana na lukobranu u lučici Podurinj. Osim publike koja će u skladu s važećim mjerama koncert pratiti sa svojih sjedećih mjesta na kopnu, dio publike na koncert može doploviti i pratiti ga sa svojih barki. 

Što o lokaciji i ovakvom načinu održavanja koncerta misli Urban koji kao i njegova vjerna publika jedva čeka nastup u Kostreni: “Poziv da nastupimo u Kostreni, kao dio programa zatvaranja Kostrenskog leta prihvatili smo s oduševljenjem. Svirati u tako bliskom susjedstvu, u predivnoj lučici gdje će nas dio publike gledati i slušati sa svojih barki, nešto je čemu se posebno veselimo. Svi smo na ovaj ili onaj  način vezani uz Kostrenu. Gotovo da ne postoji tjedan u kojem nismo barem jednom napravili đir po njoj, bilo u društvu obitelji ili prijatelja kako bismo napunili baterije i opustili se šetnjom uz more. Što se samog koncerta tiče, prošetat ćemo se kroz sve faze i albume i pokušati odsvirati što više pjesama po kojima nas publika poznaje. Isto tako, odsvirat ćemo i nešto onih, možda manje poznatih, ali za koje mislimo da će se super uklopiti u sam ambijent kostrenske lučice. Kada se spusti večer, vjerujem da ćemo se uz pomoć publike, kako one u samoj lučici, tako i one na barkama, pozdraviti s ljetom na najbolji mogući način. Bend i ja jedva čekamo”, poručuje Urban.


Ulaz na koncert je besplatan, no radi kontrole broja posjetitelja potrebno je imati numeriranu ulaznicu. Ulaznice se mogu preuzeti u Turističkom informativnom centru, radnim danima od 15 do 20 sati, subotom od 8 do 20 sati te nedjeljom od 8 do 12 sati. U skladu s važećim mjerama broj ulaznica je ograničen. Jedna osoba može preuzeti najviše 2 ulaznice. 

Covid potvrde nisu potrebne. Publika će koncert pratiti sa sjedećih mjesta. Posjetiteljima koji će koncert pratiti s barki ulaznice nisu potrebne. U slučaju lošeg vremena koncert će se odgoditi, a o novom terminu održavanja publika će biti obaviještena kroz medije i komunikacijske kanale Turističke zajednice općine Kostrena i Općine Kostrena.

Organizatori Kostrenskog leta su Turistička zajednica općine Kostrena, Centar kulture Kostrena i Komunalno društvo Kostrena pod pokroviteljstvom Općine Kostrena i uz sponzorsku podršku INA- e te Dezinsekcije Rijeka.