Kostrena 25. rujan 2022. Izvor: Općina Kostrena

Kvarnerska i Kostrenska regata ispunile Žurkovo jedrima

Kvarnerska i Kostrenska regata ispunile Žurkovo jedrima
Sportski vikend u Kostreni zaokružile su dvije tradicionalne jedriličarske regate u organizaciji JK Galeb 

Na Kvarnerskoj regati, jednoj od najstarijih na sjevernom dijelu Jadrana, nastupila su 22 krstaša iz klubova kvarnerskog zaljeva. Start regate bio je ispred uvale Žurkovo po laganom vjetru sjevernog smjera. Obavezan okret bio je oko plutače ispred Urinja gdje su se uvjeti znatno promijenili i počelo je puhati jugo. Cilj je bio ispred riječkog lukobrana. Najbrži krstaš bio je “Follow us Vulkan nova”, s  kormilarom Ivicom Šćurićem iz JK Opatija  koji je prvi prošao ciljnom ravninom ispred riječkog lukobrana.

Pobjednici po grupama

Grupa 0 -pobjednik krstaš „Molo Longo“, kormilar Danijel Pavlović iz JK Galeb Kostrena
Grupa 2 - pobjednik krstaš „Follow us Vulkan nova“, kormilar Ivica Šćurić iz JK Opatija
Grupa 3 - pobjednik krstaš „Selce“, kormilar Ozren Lončarić iz JK Jadro Selce
Grupa 4 - pobjednik krstaš „Oštro“, kormilar Darko Jakovčić iz JK Oštro Kraljevica
Grupa 5 -pobjednik krstaš „Enigma“, kormilar Petar Šimunović iz JK Senj
Grupa  6 - pobjednik krstaš „Nessie“, kormilar Siniša Jančić iz JK Neverin Čavle
Grupa 7 -pobjednik „Aloha“, kormilar Matko Perharić iz JK Oštro Kraljevica
Grupa 8 -pobjednik krstaš „Aventura“, kormilar Bruno Venturini  iz JK 3.maj Rijeka
Grupa 9 -pobjednik krstaš „Spike“, kormilar Igor Ružić iz JK Galeb KostrenaKostrenska regata za male klase okupila je 73 jedriličara iz klubova s područja Primorsko-goranske i Istarske županije. U subotu su održana dva plova po vjetru jugoistočnog smjera, jačine od 8 do 12 čvorova. Jedrenja u Žurkovu danas neće biti zbog jakog juga. Na regati su nastupila 63 najmlađa jedriličara u klasi Optimist. 


Pobjedu je u ukupnom plasmanu osvojio je Borna Mohač iz JD Val Crikvenica, drugo mjesto je osvojio Niko Katunar također iz JD Val Crikvenica dok je treći bio Dominik Tokić iz JK Punat. U kategoriji dječaka do 12 godina pobijedio je Martin Mesić iz JK Galeb Kostrena , drugo mjesto osvojio je Lukas Žanić iz JK Burin Novi Vinodolski dok je treće mjesto osvojio Nino Gerdević iz JK Galeba. U kategoriji djevojčica do 12 godina pobijedila je Dina Seršić iz JK Vihor Baška, drugo mjesto je osvojila Rita Lukarić iz JK Val, Crikvenica dok je treće mjesto osvojila Lara Mavrić iz JK Plav Krk.


U klasi ILCA 4 (bivši Laser 4.7) nastupilo je 10 jedriličarki i jedriličara. U ukupnom plasmanu pobjednica je Manola Miletić iz JK Kvarner Rabac, drugo mjesto je osvojio Karlo Ugrin iz JK Galeba dok je treći bio Niko Braut iz JK Punat.