Kostrena 6. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Laureati: Bilić, Petrović, jedriličari Galeba i NK Pomorac

Laureati: Bilić, Petrović, jedriličari Galeba i NK Pomorac
Josip Bilić i Ana Petrović iz Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena, jedriličari Galeba Vlado i Bojan Grego te nogometaši Pomorca najuspješniji su kostrenski sportaši u protekloj godini.

Sportska Kostrena ima se čime ponositi! Potvrda toga je i današnje svečano proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih klubova u protekloj godini, što su ga, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, organizirali Sportska zajednica Općine Kostrena i Općina Kostrena.


“I u protekloj 2021. godini kostrenski sportaši i sportašice postigli su značajne i vrlo vrijedne rezultate. Na ovaj način želimo im se zahvaliti što svojim uspjesima u Hrvatskoj i inozemstvu prenose ime Kostrene. Općina Kostrena je davno prepoznala vrijednost sporta te će i dalje ulagati značajna sredstva u sportaše i sportsku infrastrukturu”, poručio je općinski načelnik Dražen Vranić, a okupljenima su čestitali i predsjednica kostrenske Sportske zajednice Tanja Malec te predsjednik Općinskog vijeća Dražen Soldan.

Što se sportskih postignuća tiče u protekloj su godini, u kategoriji seniora, najuspješniji bili članovi Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena Ana Petrović i Josip Bilić, jedriličari Galeba Vlado i Bojan Grego te nogometaši Pomorca 1921.


Ana Jović, članica Kickboxing kluba Sušak i Borna Duvnjak iz Karate kluba Kostrena proglašeni su najboljim mladim sportašima, dok su priznanje za najbolju ekipu do 18 godina dobili Edo Fike i Leon Scheidl iz Jedriličarskog kluba Galeb. Posebno priznanje u istoj je kategoriji uručeno juniorima Nogometnog kluba Pomorac 1921.

Općinske nagrade za izniman dugogodišnji doprinos razvoju kostrenskog sporta dobili su Loris Čeh volonter iz Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Kostrena te postumno Milan Tićak, dugogodišnji sportski djelatnik i predsjednik Boćarskog kluba Kostrena, u čije je ime priznanje preuzela njegova kćer Iva Tićak Pavletić.


Andre Medić iz KPA Kostrena, Levan Lorencin, Borna Babić, Vito Katnić, Jakov Tešar, Milla Vita Lozo, Sara Tadej, Leona Lencović, Lucia Lencović i Safiria Rittossa iz Karate Kluba Kostrena, Pioniri Nogometnog kluba Pomorac 1921. Damir Vranić i  Ivan Perović iz Jedriličarskog kluba Galeb, Tara Ivanović iz Kickboxing kluba Draga, Marijo Milić i Marijana Milić iz Športskog ribolovnog društva Kostrena kao i dvojac iz ŠRD Kostrena Marijo i Tomislav Milić, za svoja su postignuća primili zahvalnice Općine Kostrena. 


Simbolično, podjela zahvalnica i priznanja održana je na “Međunarodni dana sporta za razvoj i mir”, čime se i Kostrena pridružila hvalevrijednoj globalnoj inicijativi, koju su nagrađeni obilježili s uzdignutim bijelim kartonima, koji predstavljaju pozitivnu snagu sporta za mir i socijalnu uključenost.