Kostrena 8. rujan 2022. Klaudio Vrančić

Leon i Ema svjetsku broncu proslavili s Galebašima

Leon i Ema svjetsku broncu proslavili s Galebašima

Galebaš Leon Scheidl i Ema Samažija, brončani sa svjetskog juniorskog prvenstva, veliki su uspjeh večeras proslavili u Kostreni

Na svjetskom juniorskom prvenstvu u nizozemskom Den Haagu Kastavac Leon Scheidl, član kostrenskog JK Galeba i Ema Samardžija, iz JK Sveti Nikola iz Zagreba, dojedrili su do brončane medalje u klasi 420. 


“Jedrenjem se bavim već desetak godina i ovo je moj najbolji rezultat do sada. Puno sam trenirao i radio, bio ustrajan i s vremenom sam uspio postići ovako veliki rezultat. Došli smo tamo i očekivali dobar rezultat, ali na početku nije sve izgledalo najbolje. Do zadnjeg plova nismo znali hoćemo li uspjeti osvojiti medalju. No, uspjeli smo i jako smo zadovoljni”, rekao je Leon Scheidl.


“U budućnosti želimo nastupiti na Olimpijskim igrama i pokušati osvojiti medalju. Stoga trenutno razmišljamo o tome da pređemo u klasu 470, koja je olimpijska. Nadamo se da ćemo uspjeti ostvariti rezultate i kvalificirati se na Olimpijske igre”, poručila je Ema Samardžija. 

Veliki uspjeh večeras su proslavili u klupskim prostorijama u Kostreni, u društvu Galebaša. Tim povodom čestitke im je uputio i predsjednik kluba Milko Volarić, dodijelivši im monografije kluba. 


Leon i Ema zajedno jedre od 2021. kada su nastupili na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Omanu. Ove su se godine okitili i zlatom na državnom prvenstvu u Malom Lošinju, a nastupili su i na europskom juniorskom prvenstvu u portugalskoj Villamouri, kao i Otvorenom svjetskom prvenstvu na mađarskom Balatonu. 

Sjajna godina za JK Galeb

Veliki uspjeh Leona i Eme šlag je na kostrenskoj jedriličarskoj “torti”. Naime, u klasi 420 Mark Maglica i Luka Kamber osvojili su zlata na Državnom prvenstvu u kategoriji do 17 godina. 


Zlato je, na Državnom prvenstvu u kategoriji do 16 godina, u klasi Ilca 4, osvojio i Karlo Ugrin, a do najsjajnije medalje na državnom prvenstvu stigli su i Bojan Grego i Vlado Grego u klasi Šljuka .

“Ovo je izuzetno plodna godina puna velikih uspjeha. Vrhunac je ta brončana medalja koju stvarno nismo očekivali. Uspjesi su došli i presretni smo ostvarenim rezultatima. Tim više što radimo u teškim uvjetima. Jedan smo od rijetkih klubova na Jadranu, koji nema lukobrana”, naglasio je Volarić. 


Inače u kostrenskom Galebu trenutno je pedesetak aktivnih jedriličara s kojima rade dva trenera i sportski direktor, a pomaže im i nekoliko iskusnih volontera.