Kostrena 13. travanj 2019.

Lopta u nogama, Ivica Opačak Pajo u mislima 

Lopta u nogama, Ivica Opačak Pajo u mislima 
Emotivno je danas bilo u Sportskoj dvorani Kostrena gdje su se prijatelji i suborci Ivice Opačka Paje okupili na 13. izdanju Memorijalnog malonogometnog turnira koji nosi ime poginulog kostrenskog branitelja. 

13. Memorijalni malonogometni turnir Ivica Opačak Pajo je u Sportskoj dvorani Kostrena okupio osam momčadi. U natjecateljskom su dijelu snage odmjerili: HVIDRA Petrinja, UDVDR Rab, veterani Pomorca i UDVDR Kostrena, dok su revijalne susrete odigrali “Pajini suborci” i “Pajini prijatelji” te 111. i 138. brigada HV-a.


Okupljene je ispred UDVDR- a Kostrena pozdravio Milan Tićak, a turnir je pozdravnim govorom otvorio kostrenski načelnik Dražen Vranić. Iako je rezultat očekivano ostao u drugom planu spomenimo da su vetarani Pomorca u finalu bili uspješniji od UDVDR-a Rab dok je u susretu za treće mjesto UDVDR Kostrena bila bolja od HVIDR-e Petrinja.


Od pogibije Ivice Opačka Paje prošlo je 27 godina, ali sjećanja Kostrenjana ne blijede. Kostrenski branitelj poginuo je 3. travnja 1992. na Kupresu sa samo 27 godina, kao pripadnik specijalne postrojbe Matija Vlačić, koja je u to vrijeme bila u selu Malovan Donji.


“Turnir jako puno znači za moju obitelj, puno je značio i za mog pokojnog oca, ali ne samo za nas već i za sve njegove prijatelje, koji ne zaboravljaju taj datum i uvijek ga obilježe”, poručila je Snježana Opačak Vukušić, sestra pokojnog Ivice Opačka.

Emotivni Pajini prijatelji i suborci danas su posjetili posljednje počivalište te položili cvijeće i zapalili svijeće u spomen na čovjeka koji je za Hrvatsku dao ono najvrjednije- svoj život.


13. Memorijalni malonogometni turnir Ivica Opačak Pajo organizirao je kostrenski ogranak UDVDR-a, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.