Kostrena 5. veljača 2017.

“Ludi” kostrenski maškarani tanci

“Ludi” kostrenski maškarani tanci
Špažićari su se i ove subote pobrinuli za sjajnu maškaranu zabavu koja se tradicionalno održava u Narodnoj čitaonici Kostrena Sveta Lucija. Uz vesele taktove grupe Venus plesalo se dugo u noć u skladu s onom kostrenskom- “Krepat, ma ne poć spat”. 

Četvrti “Maškarani tanci va Kostrene” okupili su, osim Kostrenjana i Kostrenjanki, brojne goste iz Rijeke i riječkog prstena, pa su tako gostovale i grupe Veseli Oldtimeri, Pikići te Pehinarski feštari. No, da su kostrenske maškarane zabave nadaleko poznate dokazuje i posjet desetak pripadnika maškarane grupe iz Slovenske Bistrice.   

Kako to i inače biva, dodijeljena je nagrada za najbolju grupnu masku, koja je pripala grupi Veseli Oldtimeri iz Rijeke za masku “Veseli Oldtimeri na svoj način”, s kojom će se ove godine predstaviti na Riječkom karnevalu. Svi posjetitelji mogli su sudjelovati i u izvlačenju tombole te tako osvojiti brojne i raznolike nagrade. 

Organizator maškaranih zabava u Kostreni je grupa Špažićari Kostrena, uz podršku Općine Kostrena, Narodne knjižnice Kostrena i Turističke zajednice Općine Kostrena.