Kostrena 15. rujan 2017.

Manje cijene kostrenskog vrtića i veće plaće tetama

Manje cijene kostrenskog vrtića i veće plaće tetama
Nakon roditelja školske djece, koja dobivaju besplatne udžbenike, razlog za zadovoljstvo imaju i roditelji djece koja pohađaju kostrenski vrtić, a dobre vijesti nisu zaobišle ni „tete“, kojima je povećan koeficijent za obračun plaće
 
Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kostrena donesene su hvalevrijedne odluke općinske uprave. Osim rebalansa Proračuna koji je izglasan jednoglasno, odluka o smanjenoj cijeni vrtića posebno će razveseliti roditelje djece koja pohađaju kostrenski vrtić, a razloga za zadovoljstvo imat će i djelatnici vrtića. Odlukom Vijeća povećan je koeficijenta po kojem će im se obračunavati plaće što će rezultirati povećanjem plaća u prosjeku za 300 do 600 kn u bruto iznosu.
 
Odlukom Općinskog vijeća umanjuje se postotak s kojim će roditelji participirati u ekonomskoj cijeni vrtića. S dosadašnjih 30 posto, koliko je iznosilo učešće roditelja za cjelodnevni boravak, roditelji će od sada sudjelovati s 23 posto i to će rezultirati cijenom nižom za oko 170 kuna mjesečno pa će umjesto dosadašnjih 771 kuna, cjelodnevni boravak iznositi 591,10 kuna. Za poludnevni boravak, umjesto dosadašnjih 25 posto, učešće roditelja sada iznosi 18 posto i cijena poludnevnog boravka umanjena je također za približno 170 kuna, što u konačnici iznosi 428,40 kuna. Za  drugo dijete, roditelji će plaćati samo polovicu  subvencioniranih cijena vrtića. Nove cijene počet će se primjenjivati već od listopada ove godine.
 
Dobra vijest su i dodatna ulaganja u uređenje vanjskih prostora vrtića i opremanje dodatnim igralima u čijoj je nabavci značajan doprinos dala INA- industrija nafte d.d. Primopredaja gotovog igrališta planirana je za početak listopada, u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna.