Kostrena 12. veljača 2015.

Medni poljubac sutra u Kostreni

U petak 13.02.2015. godine u Narodnoj Čitaonici u Kostreni s početkom u 11:00 sati, održava se manifestacija "Medni poljubac".
 
Navedena manifestacija održava se u organizaciji ekoloških udruga Ekoregije Kostrena i udruge Biopčela. Na samom otvaranju biti će oko 40tak uzoraka meda iz PGŽa, stoga će posjetitelji moći degustirati med uz stručnu edukaciju.
 
U ovom programu naglasak je na manifestaciji koja u prvom planu ima edukaciju građana i promociju pčelarstva i pčelarske proizvodnje na području Primorsko goranske županije. Obrađuju se mogućnosti koje pruža jedan popularan datum 14.veljače dan Sv. Valentina ili Dan zaljubljenih koji stavlja u funkciju promocije pčelarstva kroz radni naziv "Medni poljubac".
 
Osnovna škola "Kostrena" uradila je oko 40tak crteža na temu pčela i prirode, pa će petorici osnovnoškolaca s najboljim radovima, biti uručeni simbolični medni pokloni. Također, biti će prezentirana ekološka udruga Ekoregija Kostrena od strane članova udruge.
 
Na "Mednom poljupcu" posjetitelji će moći prisustvovati stručnom predavanju od strane vodećeg stručnjaka za apiterapiju te promociju pčelarske proizvodnje Dr.sc.Dražen Lušić iz Rijeke.
 
Osim toga, biti će prezentiran pčelarski proizvođač Robert Kos, inače pobjednik "Zlatnog ulišća 2014." tj. priredbe za ocjenjivanje najkvalitetnijih vrsta meda Primorsko goranske županije.
 
Posebni značaj ovog "Mednog poljupca", dat će Prim.mr.sc.med. Josip Lončar, inače liječnik obiteljske medicine tj. stručnjak za liječenje pčelinjim proizvodima koji se bavi ovim poslom preko 50 godina.
 
Ovo je treći po redu "Medni poljubac", koji se održava uoči Dana Sv. Valentina. Ove godine je čast pripala Općini Kostrena, a na tragu suradnje ekoloških udruga Ekoregija Kostrena i udruge Biopčela, na budućem Ekološkom parku "Rasadnik". U sklopu Ekološkog parka "Rasadnik", bit će postavljeni edukativni pčelinjaci sa svim potrebitim pčelarskim rekvizitima. Svi posjetitelji će u Ekološkom parku Rasadnik imati priliku da se educiraju između ostalog i o pčelarskoj proizvodnji uz stručno predavanje članova udruge Biopčela.
 
Ovom prilikom ekološka udruga "Ekoregija Kostrena", poziva sve zainteresirane posjetitelje da nam se pridruže ovog petka u 11:00 sati u Narodnoj Čitaonici.

Tekst: Općina Kostrena