Kostrena 4. rujan 2023. Naša Kostrena / K.Vrančić

Za kostrenske školske klupe danas su sjela i 42 prvašića

Za kostrenske školske klupe danas su sjela i 42 prvašića
Na igralištu pored Osnovne škole Kostrena obilježen je početak nove školske godine za 42 prvašića koji će biti raspodijeljeni u dva razredna odjeljenja

Nakon ljetne pauze, ponovno se oglasilo školsko zvono i označilo početak nove školske godine. U školskoj godini 2023./2024. godini OŠ Kostrena pohađat će 366 učenika raspoređenih u 20 razrednih odjeljenja, a nastava će se odvijati u jednoj smjeni. Prvog dana nastave učenici su imali dva školska sata u svojim razredima gdje su preuzeli udžbenike i raspored sati.


Na igralištu pored Osnovne škole Kostrena obilježen je početak nove školske godine za 42 prvašića koji će biti raspodijeljeni u dva razredna odjeljenja. Prvašiće i njihove roditelje pozdravili su ravnateljica škole Adriana Glavan, ravnatelj Dječjeg vrtića “Zlatna ribica”, Stanko Vučetić koji je na novu dionicu ispratio svoje dojučerašnje polaznike i načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić. Prvašićima su poželjeli puno uspjeha, lijepih trenutaka i dobrih ocjena, a kao i prethodnih godina, Općina Kostrena osigurala im je poklon bonove u iznosu od 40 eura za kupovinu školskog pribora koje će učenici preuzeti u svojim razrednim odjeljenjima.


Ravnateljica OŠ Kostrena Adriana Glavan kratko je predstavila plan rada i školske projekte u novoj školskoj godini te zahvalila Općini Kostrena na financijskoj pomoći, osobito u realizaciji programa produženog boravka koji se u Kostreni organizira sve do 4. razreda. 


Produženi boravak s radom kreće od utorka 5. rujna, a od utorka je učenicima dostupna i školska marenda i prijevoz školskim autobusom čija je trasa i raspored vožnji objavljen na mrežnoj stranici škole, kao i sve ostale važne informacije za učenike i roditelje.