Kostrena 3. prosinac 2023. Naša Kostrena/Damirov foto kutak

Mića Mikulna uvela Kostrenu u najsvečanije doba godine

Mića Mikulna uvela Kostrenu u najsvečanije doba godine
Mića Mikulna uvela Kostrenu u posebno razdoblje u godini, period “Od sv. Barbare do sv. Lucije”

Uz zanimljive sadržaje za djecu, fritule i vino, odjevena u blagdansko ruho Kostrena je zakoračila u najsvečaniji dio godine, u kojem obilježava blagdane svojih svetaca zaštitnika i Dane Općine, a razloga za posjet Kostreni u prosincu neće nedostajati, za što su se pobrinuli Turistička zajednica općine Kostrena, Općina Kostrena, Centar kulture Kostrena i brojni drugi organizatori sportskih i zabavnih programa.

Današnji program započeo je trećim izdanjem Miće Mikulne, a ni promjena lokacije u zadnji čas nije umanjila interes djece i roditelja za radionicama i predstavama ove zanimljive dječje manifestacije. 


Hladnoća i vjetar ponukali su organizatore iz Centar kulture Kostrena da u zadnji čas donesu odluku o promjeni lokacije pa je umjesto prvotno najavljene lokacije u Sv. Barbari, program preseljen u Narodnu čitaonicu u Kostreni Sv. Luciji gdje su održana i prethodne dvije Miće Mikulne.

Druženje je i ovoga puta proteklo u veselom ozračju, a najveće oduševljenje mališana, očekivano je i ovoga puta izazvao dolazak omiljenog svetca djece - sv. Nikole s kojim su se mogli  družiti i fotografirati u prigodno uređenom foto kutku. Osim u igri i zabavi, najmlađi su sudjelovali i sajanju, starom pomoračkom običaju međusobnog pomaganja u zajednici. Ove godine će se na svim kostrenskim  manifestacijama "sajati" za kupovinu uređaja za "palčiće" koji mjeri razinu kisika u krvi i pulsa, a koji će biti predan Odjelu za intenzivno liječenje novorođenčadi Kliničkog bolničkog centra Rijeka, a u sajanju će sudjelovati i Općina Kostrena. 


Miću Mikulnu otvorila je predstava "Blagdanske ludorije", namijenjena vrtićkoj i djeci nižih razreda osnovne škole. Nakon predstave, uslijedile su kreativne radionice na kojima su djeca izrađivala različite ukrasne blagdanske predmete i dekoracije, a sve što su izradili mogli su ponijeti za uspomenu. Kreativni program zaključen je edukativnom i zabavnom predstavom Dan u laboratoriju sv. Nikole u izvedbi popularnog dječjeg kazališta La La Land iz Zagreba kroz koju se nastoji potaknuti interes djece za STEM područjima. 

Za kraj spomenimo i kako je u predvečerje prve nedjelje došašća na Trgu sv. Barbare upaljena prva adventske svijeće, kao i blagdanska rasvjeta.