Kostrena 12. ožujak 2020.

Nagrađeni najuspješniji kostrenski sportaši i klubovi

Nagrađeni najuspješniji kostrenski sportaši i klubovi

Ana Petrović iz KPA Kostrena i Mateo Vukušić iz ŠRD Kostrena najuspješniji su kostrenski sportaši, dok je najuspješnijim sportskim kolektivom proglašen Jedriličarski klub Galeb.

Iako je, zbog aktualne situacije a sukladno preporukama Stožera civilne zaštite, izostala velika svečanost na kojoj Općina Kostrena tradicionalno nagradi najbolje sportaše, oni najuspješniji danas su ipak dobili zaslužena priznanja. 

U vijećnici Općine Kostrena godišnje su nagrade sportašima uručili predstavnici Općine Kostrena, Sportske zajednice Općine Kostrena i Odbora za sport i tehničku kulturu.


“Željeli smo našim sportašima dati priznanja za izvrsne rezultate, koje su postigli u protekloj godini. Vjerujem da će im i ova godina biti uspješna te da će kostrenski sport i dalje biti na visokom nivou”, poručio je općinski načelnik Dražen Vranić, čestitavši najboljim kostrenskim sportašima.

Najuspješnijim kostrenskim sportašima proglašeni su Ana Petrović iz Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena i Mateo Vukušić iz Športsko ribolovnog društva Kostrena, dok su najuspješnijim sportskim kolektivom proglašeni jedriličari Milko Volarić i Dean Pavlak članovi kostrenskog Galeba.


“Nastupamo u klasi šljuka i ove godine smo osvojili 3. mjesto na državnom prvenstvu. Bili smo sudionici otvorenog prvenstva Italije, europskog master prvenstva u Valenciji, a bili smo i 2. na Proljetnom kupu Galeba. Ova nagrada nam je podstrah za daljnji rad, ali i priznanja za klub”, naglasio je Volarić

“Puno mi znači i zahvalna sam Općini Kostrena na ovom priznanju, koje je nagrada za sav uloženi trud. U 2109. sam bila državna prvakinja na 50,100 i 200 metara. Rezultati su bili dobri. Vidjet ćemo kakvi će biti dalje, ja treniram i trudim se”, poručila je Petrović.


Najbolja sportašica do 18 godina je Ana Jović iz Kickboxing kluba Sušak, a najbolji sportaš Diego Aldin iz Kickboxing klub Bura. Najboljim sportskim kolektivima u kategoriji do 18 godina proglašeni su Klub podvodnih aktivnosti Kostrena i Odbojkaški klub Kostrena.