Kostrena 3. veljača 2024. Klaudio Vrančić

Najbolji maškarani kotlić u Kostreni su skuhali Škrljevčani

Najbolji maškarani kotlić u Kostreni su skuhali Škrljevčani
Škrljevske maškari pobjednici su trećeg izdanja Špažićarskog maškaranog kotlića, koji je u uvali Žurkovo okupio rekordan broj sudionika

Najbolji kotlić od veprovine u Kostreni su danas skuhali Škrljevčani. Epilog je to trećeg Špažićarskog maškaranog kotlića koji je u uvali Žurkovo okupio rekordnih 16 ekipa. Organizatori su za sudionike osigurali meso i kotliće, a na njima je bilo da donesu sve ostalo te pokažu svoje kulinarsko umijeće. 


A snage su “pod pločun” odmjerili Draške maškare Siti i pijani, Krasica Pa Rio, Mesopusna kumpanija Grad Grobnik, Pehinarski feštari, Zametske maškare i zvončari Grad Drivenik, Žurkovanska ekipa te sa po dvije ekipe Mesopusna kumpanija Pašac, Šrkljevske maškari, Pikići Rijeka i Špažićari.


Peteročlani žiri, kojeg su sačinjavali kuhari Zoran Zec i Kristijan Kozmić, ugostitelj Hrvoje Margan, meštar Sandi i kostrenski načelnik Dražen Vranić, najboljim je proglasio gulaš kojeg su skuhali Škrljevčani. Drugo mjesto osvojili su Zamećani, a treće Pikići.


Sjajan prilog gulašu - palentu kompiricu skuhala ja čavjanska udruga Palentar, a za dobru se zabavu pobrinuo Cukar&Caffe.