Kostrena 31. siječanj 2015.

Najluđi rally na svijetu

Najluđi rally na svijetu
Trideset i pet, možda ne najbržih ili najskupljih, ali sigurno najzabavnijih vozila na svijetu jutros je krenulo s riječkog Pariza.

Nakon što se maškarana kolona  predstavila okupljenima u centru grada, produžila je prema Kostreni, gdje su je domaćini, kao i uvijek, dočekali širom raširenih ruku.

U Kostreni je odvožen i prvi ispit spretnosti: No, osim brzine, na maškaranom rallyu Pariz- Bakar, tradicionalno se nagrađuje i kreativnost maske. 

Stručni žiri, ako je suditi po viđenom u Kostreni, imao je jako težak posao. No, po našim dojmovima, za snalažljivost i gastronomiju nagradu bi trebala dobiti maškarana hitna pomoć te časne sestre. Priznanje za hrabrost vozač, koji je na krovu imao trojanskog konja, povećih proporcija, a kojem među čunjevima nije nedostajalo brzine. Brzine je zato nedostajalo ekipi “Ljubav je na selu”, ali im, barem po našem skromnom mišljenju, treba pripasti nagrada za najmaštovitiju i najzabavniju masku. Priznanje bi mogli dobiti i vatrogasci, koji su “zapalili” atmosferu.

Nakon Kostrene kolona, s oko 200 maškara, je produžila prema Bakru, gdje je vožen drugi ispit spretnosti.

Najdugovječnija prateća manifestacija Riječkog karnevala, ove se godine održala 24. puta.

“Dok bude ovakvih ljudi, ludih za maškarama, mi ćemo organizirati ovaj maškarani rally. Najteže su bile prve 24 godine, sljedeće 24 će biti puno lakše,” poručio je Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka.

Organizatoru rallya, Autoklubu Rijeka, u pomoć su priskočili: Grad Rijeka, TZ Grada Rijeka, Grad Bakar, TZ Grada Bakra, Općina Kostrena, KG Špažićari i Bakarske maškare.