Kostrena 6. listopad 2017.

Najuspješniji županijski vrtić bogatiji za nova igrala

Najuspješniji županijski vrtić bogatiji za nova igrala
Dječji tjedan u vrtiću Zlatna ribica osim prigodnim programom, obilježen je dobivanjem vrijedne nagrade za najuspješniji vrtić u Primorsko- goranskoj županiji i završetkom opremanja vanjskog igrališta.
 
“Igra na otvorenom neobično je važna za pravilan i sveobuhvatan razvoj djeteta i to emocionalno, motorički, kognitivno i socijalno. Uređenje igrališta bilo je nužno kako bismo djeci omogućili sigurnu, stimulativnu i raznovrsnu igru. Zahvaljujem Općini Kostrena i INA-i na podršci”, istaknula je u svojem govoru ravnateljica vrtića Jasminka Pribanić.
 
S uređenjem vanjskih prostora vrtića Općina Kostrena započela je 2016. godine kada su završeni građevinski radovi na izradi zidova, odvodnje, pješčanika i temelji za igrala. Nabavljena su igrala brod “Zlatna ribica”, klupice sa stolovima, kućica “More”, vrtuljak, klackalica i dvije ljuljačke s toboganom.  
 
Da bi se vanjske površine mogle koristiti na funkcionalan i siguran način, izvršena je i treća faza radova tijekom koje su postavljana preostala igrala prema projektnoj dokumentaciji. Sredstvima iz općinskog proračuna financirani su građevinski radovi na pripremi temelja za naručena igrala i zamjena zaštitne antistres podloge u ukupnom iznosu od 103.000,00 kuna, te dobava i montaža kombiniranog igrala “Oaza” s cjevastim toboganom i 2 kompleta stolova s klupicama u ukupnom iznosu od 102.000,00 kuna. 
 
U opremanje igrališta uključila se i INA u okviru inicijative “INA prijatelj djece” i osigurala iznos od 30 tisuća kuna za kupnju igrala “Kućica sa podestom”. 
 
“Već dugi niz godina INA je tradicionalni pokrovitelj dječjih manifestacija, ustanova i prijatelj djece. Ponosni smo na trud koji ulažemo u to da lokalnoj zajednici pružimo što više, među ostalim i tako što smo partner projektima koji su zajednici važni, a što je važnije od dječjeg zdravlja i razvoja sportskog duha od malih nogu. Sa zadovoljstvom smo pomogli opremanju ovog lijepog igrališta i ne sumnjam da će mali Kostrenjani ovdje imati puno lijepih trenutaka i puno smijeha”, rekao je direktor Rafinerije nafte Rijeka Erkki Ranta.
 
Načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić uz čestitke ravnateljici vrtića na vrijednom priznanju, zahvalio je svima koji su sudjelovali u uređenju i opremanju igrališta, posebno INA-i na vrijednoj donaciji.
 
“Važno je djeci osigurati poticajno okruženje za rast i razvoj. Zahvaljujem INA-i na donaciji, a posebno me raduje namjera sudjelovanja INA-e u  uređenju postojećih i izgradnji novih dječjih igrališta u Kostreni. Djeca i mladi su naša budućnost i naše najvrjednije zajedničko ulaganje”, poručio je Vranić.