Kostrena 8. svibanj 2023. K.V.

Nakon trogodišnje pauze Čakavski susreti opet u Kostreni

Nakon trogodišnje pauze Čakavski susreti opet u Kostreni
Katedra Čakavskoga sabora Kostrena, nakon trogodišnje pauze, organizira tradicionalnu manifestaciju- “Čakavski susreti u Kostreni”

Ovogodišnji 14. “Čakavski susreti” održat će se od 9. do 11. svibnja u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija. Ova višednevna manifestacija okuplja više stotina sudionika, od najmlađeg naraštaja pa do sudionika zrele dobi, od dječice vrtićkog uzrasta pa sve do znanstvenika, a svima im je zajednička ljubav za domaću besedu i briga da se ne pozabi naše ča. 

Manifestacija počinje u utorak, 9. svibnja u 19 sati izložbom starih fotografija kostrenskih obitelji i običaja pod nazivom “Uspomene…”.

U srijedu, 10. svibnja, u 18 sati, program priprema Dječji vrtić “Zlatna ribica”, a sudjeluju i dječji vrtići s Matulja, Čavala, Viškova, Kastva, Crikvenice, Novog Vinodolskog, Jelenja i Baške.

Četvrtak, 11. svibnja, rezerviran je za Osnovnu školu Kostrena i njihove goste. Program počinje u 18 sati, a uz domaćine, u programu sudjeluju osnovne škole Brajda, Čavle, Jelenje- Dražice, Hreljin i Milan Brozović Kastav.

Ulaz na sva događanja je besplatan a pokrovitelj manifestacije je Općina Kostrena .