Kostrena 30. lipanj 2022. Izvor: Općina Kostrena

Narednih dana u Kostreni za svakoga ponešto

Narednih dana u Kostreni za svakoga ponešto
Osim mora, sunca i lijepih plaža, Kostrena posjetiteljima nudi i sve više popratnih sadržaja, a ponudu redovito zaokružuju zanimljivi sportski i kulturni programi

Bogat program Kostrenskog leta započeo je predstavljanjem poučne turističke staze Put kostrenskih počivala, a nastavit će se različitim gastronomskim, kulturnim i zabavnim programima sve do 31. kolovoza.  

Hit predstava "San Ivanjske noći”

U petak 1. srpnja u 21 sat, u prekrasnom ambijentu uvale Svežanj, održat će se hit predstava "San Ivanjske noći”, jedno od najizvođenijih djela W.Shakespearea, u izvedbi studentske grupe glumačkog dramskog studija. Predstava  se prikazuje u sklopu 2. glumačkog ljetnog kampa i besplatnih glumačkih radionica Max teatra koje se od 28. 6. do 5. 7. održavaju u Kostreni. Ulaz je slobodan. 

Škola ronjenja za djecu

U subotu 2. srpnja s početkom u 10 sati u Podurinju se održava škola ronjenja za kostrensku djecu u organizaciji KPD Ina Kostrena. Sve informacije o prijavama mogu se pronaći na Facebook stranici organizatora KPD Ina Kostrena.

Memorijalni turnir "Milan Tićak"

Na boćalištu Boćarskog kluba "Kostrena", održat će se prvo izdanje amaterskog memorijalnog boćarskog turnira "Milan Tićak", u spomen na dugogodišnjeg predsjednika kluba, pok. Milana Tićka. Otvorenje turnira predviđeno je u subotu u 18:30 sati. Organizator turnira je Boćarski klub "Kostrena”, pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.

“Swim and Walk for Brain Health”

U subotu u 19 sati na plaži Veli Jarak kod Jedriličarskog kluba Galeb održat će se edukativni sportski program “Swim and Walk for Brain Health”, s ciljem podizanja svijesti o potrebi za prevencijom i liječenjem bolesti mozga. Program se održava kao prateće događanje simpozija "Joint ICGEB – ALS Society of Canada Symposium on Inflammation & Proteinopathy in ALS/FTD Spectrum Disorder”, koji će od 30. lipnja do 3. srpnja 2022. održava na Sveučilišnom kampusu u Rijeci.

Glazbeni kamp PIG

U Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji tijekom vikenda održava se 2. glazbeni kamp PIG koji će u nedjelju 3. srpnja u 20 sati zaključiti zajednički koncert polaznika. 
Dan kasnije, u ponedjeljak 4. srpnja u 21 sat, glumački dramski studio polaznika ljetnog kampa izvest će u Narodnoj čitaonici čarobnu predstavu “Halugica”, podjednako privlačnu malim i velikim posjetiteljima. Ulaz je slobodan.

Nogometni kamp

Od 8. do 10. srpnja u Kostreni će se održavati nogometni kamp za djecu u suradnji NK Pomorac 1921 s Akademijom Nogometnog kluba Liverpool.