Kostrena 3. ožujak 2024. klaudio Vrančić

Nedeljković i Narančić najbrže kroz “zelenu” Kostrenu

Nedeljković i Narančić najbrže kroz “zelenu” Kostrenu
Peti “Kostrena mountain trail” okupio je više od 160 trkačica iz trkača iz Hrvatske i inozemstva

Peto izdanje tradicionalne utrke Kostrena mountain trail jutros je na parkiralištu Glavani okupilo više od 160 trkačica iz trkača iz Hrvatske i okolnih zemalja. Trčalo se “zelenom” Kostrenom, a organizatori su sudionicima ponudili dvije dionice, od 10 i 20 kilometara. 


“Sviđa nam se ovdje. Peti put smo u Kostreni, bez podrške Općine to naravno ne bi bilo moguće. Utrka polako postaje tradicionalna, puno je trkača, a osim iz Hrvatske imamo trkače iz Njemačke, Švicarske, Francuske, Austrije, Slovenije…”, kazao je Zoran Žilić iz SRD Alpe Adria trek i trail.


Kraću deset kilometarsku stazu prvi je pretrčao ukupni pobjednik Dragan Narančić (SK Otočac), iza kojeg su na cilj stigli Ivan Vuletić (AK Kvarner) i Goran Narančić (SK Otočac). U konkurenciji ljepšeg spola ciljem je prva prošla Maja Vukelić (Ind), a iza nje Barbara Turk (Ind) i Nensi Bubičić (AK Rika).


Dužu dionicu prvi je prošao Luka Nedeljković (AK Rika), a iza kojeg su na cilj dotrčali Slaven Krklješ (Grobnik Backyard Ultra/SRK Hardtrail) i Ivica Čajko (AK Sljeme). Kod žena je ciljem prva prošla Maja Urban (AK Maksimir), druga Marta Močinić (AK Rika/Torpedo Runners), a treća Špela Kalčič (TD Bistrc).

5. “Kostrena mountain trail” organizirao je SRD Alpe Adria trek i trail, uz podršku Općine Kostrena, ispred koje je okupljene pozdravio načelnik Dražen Vranić te Turističke zajednice općine Kostrena.