Kostrena 12. ožujak 2022. TZO Kostrena

Nedjeljna “Zelena Kostrena” u cvjetnom ruhu             

Nedjeljna “Zelena Kostrena” u cvjetnom ruhu             
Na sajmu će svoje proizvode izložiti 30 uzgajivača i proizvođača zdrave hrane iz Primorja, Zagreba, Like, Hrvatskog Zagorja, Slavonije i Dalmacije te jedan iz Slovenije

Ove nedjelje, 13. ožujka, od 10:30 do 15 sati u uvali Žurkovo održat će se sajam zdrave hrane “Zelena Kostrena”. 

Većina sudionika su ekološki certificirani uzgajivači i proizvođači, a oni koji nisu, proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke i permakulturne poljoprivrede.

S obzirom na to da idemo ususret proljeću, sve će biti u cvjetnom ruhu- u ponudi će biti sadnice zumbula, tulipana i kala u vazama, cvjetnih proljetnih sadnica za naše okućnice, te će po prvi puta s nama biti i Udruga ljubitelja kamelija iz Opatije s ponudom raznobojnih prekrasnih kamelija.

Osim "cvjetne ponude", bit će izobilje povrća- salate, matovilca, rige, blitve, kelja, mlade kapulice, puno prerađevina i namaza, sirupa, marmelada, likera, matičnog soka aronije,  bučinog i maslinovog ulja, ribljih salata i marinirane i soljene filetirane morske ribe. U ponudi će biti i ljekovitih čajeva, prirodne kozmetike, raznih vrsta brašna, palenti, ječma.

Na sajmu će svoje proizvode izložiti 30 uzgajivača i proizvođača zdrave hrane iz Primorja, Zagreba, Like, Hrvatskog Zagorja, Slavonije i Dalmacije, te jedan iz Slovenije, a posjetitelji će moći kupiti svježe voće i povrće, prerađeno voće i povrće, mliječne kravlje i kozje proizvode, suhomesnate proizvode, riblje proizvode, med i proizvode na bazi meda, prirodnu kozmetiku,  žitarice i proizvode od žitarica, te razne druge proizvode. 

Sajam organiziraju Turistička zajednica općine Kostrena, Općina Kostrena i Udruga Zeleni Kastav. Sajam će se održati uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.