Kostrena 18. travanj 2023. K.V.

"Noć knjige" i "Tjedan dobre dječje knjige" u Kostreni

"Noć knjige" i "Tjedan dobre dječje knjige" u Kostreni
Povodom manifestacija koja promiču knjigu i čitanje- "Noć knjige" i "Tjedan dobre dječje knjige", Narodna knjižnica Kostrena i udruga Narodna čitaonica Kostrena organiziraju nekoliko zanimljivih programa. 


Program:

17. 4. - 23. 4. Izložba knjiga ilustratorice Danice Rusjan

18. 4. u 19 sati; Autor u gostima; predavanje za roditelje na temu zdravlja djece autora Dalibora Petrinića Prehrana za zdravo odrastanje 

20. 4. u 18:30 sati; Kreativna radionica za djecu mlađeg uzrasta Radost proljeća; izrada proljetnog cvijeća i stanovnika zelenih livada (prijave: knjiznica@knjiznica-kostrena.hr ili na telefon 289-578).

20. 4. edukativni posjet učenika Osnovne škole Kostrena knjižnici pod nazivom Upoznajemo e-knjigu

21. 4. Slikovnica u gostima - Upoznajmo robote; posjet Dječjem vrtiću Zlatna ribica i čitanje slikovnice “Roboti”, autora Kašmira Huseinovića i ilustratorice Ivette Korbut.

21. 4. Romanca o tri ljubavi, kazališna predstava Max teatra iz Zaprešića nastala prema djelu Antuna Šoljana. Jedna od najpoetičnijih hrvatskih drama, žanrovski određena kao sentimentalna farsa, smještena je u vrijeme križarskih ratova što odmah otkriva i njezine komične namjere i potencijale. U predstavi igraju glumci Matilda Sorić, Marina Kostelac, Adam Skendžić i Pero Juričić. Predstava se održava u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji  s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.