Kostrena 5. veljača 2024. K.V.

Nogometno igralište i teniski teren uređeni u Kostreni

Nogometno igralište i teniski teren uređeni u Kostreni
Da je područje sporta za Kostrenu od posebnog značaja dokazuju i nova ulaganja sportsku infrastrukturu.

U sportskom kompleksu Žuknica u Kostreni završeni su radovi na rekonstrukciji malog pomoćnog nogometnog igrališta, trećeg, ujedno i posljednjeg nogometnog terena u ovom kompleksu koji je u potpunosti uređen. Osim nogometnog, uređeno je i tenisko igralište koje je također dio ovog sportskog kompleksa čime su se uvelike poboljšali uvjeti treniranja i rekreacije, ne samo za NK Pomorac 1921 i nego i Teniskom klubu Kostrena. 

 
Malo pomoćno nogometno igralište dobilo je novu podlogu od umjetne trave i novi sustav drenaže. Zamijenjeni su rasvjetni stupovi i uređene prilazne staze, a osobita pažnja usmjerena je na povećanje sigurnosti korisnika. Svi objekti koji se nalaze uz liniju igrališta i nova ograda dobili su zaštitnu oblogu. Igralište je opremljeno i s dva nova nepomična te četiri pomična gola.

U okviru radova kompletno je uređeno i tenisko igralište s teniskim poligonom. Osim nove podloge, oličeni su stupovi i zamijenjena je ograda oko igrališta. Vrijednost svih radova iznosi približno 300 tisuća eura s uključenim PDV-om. Izvođač radova je tvrtka Sportske podloge d.o.o. iz Viškova, a projekt potpisuje i provodi stručni nadzor tvrtka Karloline-Kling iz Liča.


Rekonstrukcija sportskih objekata sufinancirana je sredstvima Europske unije, tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. Provedba operacija unutar CLLD strategije“. Vrijednost dobivene potpore iznosi nešto preko 26 tisuća eura.

Nakon radova u Žuknici, kreće uređenje košarkaškog igrališta pored Osnovne škole Kostrena koje će biti prilagođeno za košarku u kolicima. Naime, kao član naše Sportske zajednice, u Kostreni djeluje Košarkaški klub osoba s invaliditetom ‘Kostrena’, koji nas svojim svojim iznimnim angažmanom i aktivnim djelovanjem potiče na stvaranje inkluzivnije zajednice i veću dostupnost sporta.