Kostrena 12. ožujak 2024. KŠR Gorovo

Nordijsko hodanje i ove sezone u Kostreni

Nordijsko hodanje i ove sezone u Kostreni
Ove nedjelje u uvali Žurkovo započinje nova sezona programa nordijskog hodanja i pješačenja

Odlična višegodišnja suradnja TZO Kostrena te KŠR Gorovo i Nordic Walking Teama Opatija nastavlja se i ove godine. Nova sezona organiziranog nordijskog hodanja i pješačenja u Kostreni donosi šest nedjeljnih programa, zaključno s 28. travnja. 


Sve započinje u nedjelju 17. ožujka u 10 sati. Nakon zagrijavanja sudionici će, u sklopu programa "Korakom do zdravlja” - nordijsko hodanje i pješačenje stazama Kostrene, krenuti atraktivnom trasom: Žurkovo - Viktor Lenac - šumski put - Solin - trim staza - Sopalj - Stipići - Rožmanići - Put mora - Žurkovo. Sjajna je to zahtjevna staza dužine 12 km, a predviđeno trajanje hoda je oko 3 i pol sata.


Organizator je osigurao štapove za hodanje, a sudionici trebaju biti adekvatno odjeveni te ponijeti bocu vode. Program vode licencirani instruktori nordijskog hodanja, a šetači sudjeluju na vlastitu odgovornost. U slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo izmjene rute ili odgode programa. Zainteresirani za sudjelovanje prijaviti se mogu na licu mjesta.


“Ljubitelji zdravog života i aktivnosti u prirodi znaju da će u Kostreni pronaći itekako kvalitetne programe te je za vjerovati da će i ovogodišnji program privući brojne sudionike. Zato, u nedjelju, svi u Kostrenu”, poručuju iz KŠR-a Gorovo.