Kostrena 11. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Nova kostrenska ulica olakšat će život mještanima Paveka

Nova kostrenska ulica olakšat će život mještanima Paveka
Nova spojna stambena ulica u Pavekima, duga 120 metara, povezat će Šojsku i Žarka Pezelja

Nastavljaju se ulaganja u prometnu i komunalnu infrastrukturu u najvećem kostrenskom naselju- Paveki, gdje će se uskoro graditi nova spojna stambena ulica, duga 120 metara, koja će povezati Šojsku i Žarka Pezelja. 


Osim dvosmjerne ceste s obostranim nogostupom izgradit će se i propadajuća infrastruktura, koja uključuje vodovodni ogranak, prelaganje kanalizacijskog kolektora, oborinsku odvodnju, javnu rasvjetu i DTK infrastrukturu.

Iako se radi o manjem infrastrukturnom zahvatu nadolazeći radovi, na koje se zbog složenih imovinsko- pravnih odnosa dugo čekalo, vesele mještane.


“Ugodno sam iznenađena i zahvalna jer će se riješiti dugogodišnji problem, izgraditi ulica koja naselje spaja s glavnom cestom. Bit će to velika promjena za iznajmljivače, jer će gostima omogućiti da dođu do nas s automobilima, koje su do sada morali ostavljati daleko od apartmana“, istaknula je Ivanka Doderović.
  

Ugovore su s tvrtkom Građevinar iz Rijeke danas potpisali KD Vodovod i kanalizacija Rijeka i Općina Kostrena, na čelu s načelnikom Draženom Vranićem.

Vrijednost projekta je nešto manje od 1,8 milijuna kuna, od čega će 1,3 milijuna biti osigurano iz općinskog proračuna, dok će ostatak, iz sredstava za razvoj, financirati KD Vodovod i kanalizacija.