Kostrena 22. siječanj 2021.

Nova školska oprema razveselila kostrenske učenike

 Nova školska oprema razveselila kostrenske učenike
Dok će učenici predmetne nastave pričekati da uživo vide sve novosti i poboljšanja u njihovoj školi, učenici razredne nastave ne kriju oduševljenje novim izgledom i opremom škole

Učenike OŠ Kostrena na početku drugog obrazovnog razdoblja u školskim su hodnicima dočekali novi školski ormarići čiji je prvi dio isporučen u prosincu za Dan škole, a tijekom siječnja na mjesto je postavljeno svih 60 elementa s 384 ormarića za odlaganje školskog pribora. 


Ukupna vrijednost nabavljene opreme iznosi 74.834,50 kuna od čega je sponzorstvom INE osigurano 60 tisuća kuna dok je razliku sufinancirala Općina Kostrena.  

“Zahvaljujući vrijednom sponzorstvu INA- e omogućena je nabava školskih ormarića i to prema želji naših učenika, koji su više puta na Učeničkom vijeću obrazlagali takvu potrebu. Drago mi je što smo i na ovaj način pokazali da je njihov glas i mišljenje važno i da pronalazimo načine kako bi se ostvarile promjene”, naglasila je ravnateljica OŠ Kostrena Adriana Glavan.  


Još jedno lijepo iznenađenje učenike je dočekalo u prostranom holu koji se pretvorio u multimedijalno središte škole s mogućnošću održavanja videoprojekcija, prezentacija, videopoziva i drugih oblika redovne, izborne i projektne nastave, ali i prostor za odmor i druženje. 

“Potrebe naših učenika prerasle su prostorne mogućnosti škole pa pronalazimo rješenja kako svaki kutak učiniti funkcionalnijim za svakodnevni školski život”, objasnila je ravnateljica Adriana Glavan, ističući kako je Općina Kostrena odličan partner i suradnik te su upravo zahvaljujući potpori Općine na školskom projektu “Bez busoli”, osigurana sredstva za stvaranje multimedijalnog prostora. 


“Zaslon, platno, ozvučenje i cijelu projekcijsku konstrukciju uključujući ozvučenje i postavljanje omogućila je Općina Kostrena kojoj zahvaljujemo što je prepoznala važnost projekta i potrebe za ulaganjem u školu i obrazovanje”, dodala je ravnateljica. 

Projekt “Bez busoli” naglašava tradicijsku povezanost Kostrene s morem i pomoračkim životom kroz niz aktivnosti od 1. do 8. razreda u kojima dolazi do suradnje s roditeljima, pomorcima i širom lokalnom zajednicom.


Novosti ima i u školskoj knjižnici gdje je postavljen sterilizator za knjige, nabavljen putem projekta “Učenici- pisci”, koji će omogućiti brži protok knjiga među učenicima.