Kostrena 2. siječanj 2015.

Novi nogometni tereni

Novi nogometni tereni
(ilustracija)

Novi Županijski sportski kampus trebao bi niknuti na području Kostrene i Kraljevice. Naime, u sjedištu Primorsko-goranske županije zamjenik župana Petar Mamula, gradonačelnica Grada Kraljevice Nada Turina-Đurić i načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić svečano su potpisali Pismo namjere za suradnju na projektu kampusa, koji uključuje desetak novih nogometnih terena na području Kostrene i Kraljevice.

Cilj suradnje je unapređenje područja sporta i rekreacije kroz izgradnju nove te uređenje i prilagodbu postojeće sportsko- rekreacijske infrastrukture s pripadajućom opremom.

“Ovaj korak osim pozitivnog medijskog afekta djeluje i kao značajan impuls potencijalnim investitorima da institucionalna suradnja jedinica lokalne samouprave sa županijom postoji, odnosno da je s te strane osigurana puna podrška razvoju ovog projekta,” istaknuo je prilikom potpisivanja pisma namjere, zamjenik župana, Petar Mamula.

“Riječ je o obuhvatnijem zajedničkom projektu čiji cilj nije samo razvoj sportske infrastrukture, već će dati ovom prostoru i mogućnost ponude kvalitetnog oblika sportsko- rekreativnog turizma s funkcijom turističkih kapaciteta kroz cijelu godinu,” napomenula je Nada Turina- Đurić, gradonačelnica Kraljevice.

“Ovaj projekt izvrsno se uklapa u razvojnu strategiju Općine Kostrena s obzirom da je općina u strategiji predvidjela sportsko rekreacijski razvoj Kostrene. Kako se radi o nogometnom kampusu i terenu, to se nadovezuje na našu postojeću infrastrukturu. Imamo stadion Pomorca i prostor od igrališta do mora, koji je upravo predviđen za takvu aktivnost,” zaključila je Mirela Marunić, načelnica Općine Kostrena.