Kostrena 7. prosinac 2020.

Obilježen Dan Općine Kostrena i blagdan sv. Nikole

Obilježen Dan Općine Kostrena i blagdan sv. Nikole
Položeni vijenci i upaljene svijeće u spomen na stradale i nestale pomorce, objavljen film s presjekom godišnjih zbivanja i prigodnim čestitkama

U povodu blagdana sv. Nikole u spomen na sve stradale i nestale pomorce, položeni su vijenci i upaljene svijeće na groblju u Sv. Luciji, u lučici “Podurinj” i na groblju Sv. Barbari. U župnoj crkvi sv. Lucije služena je svečana misa koju je predvodio vlč. Ivan Stošić.
 
Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kostrena sukladno epidemiološkim preporukama, mještanima i prijateljima Kostrene prikazana je u obliku dvadesetominutnog filma s presjekom godišnjih zbivanja i prigodnim čestitkama predsjednika Općinskoga vijeća Općine Kostrena Dražena Soldana te načelnika Općine Kostrena Dražena Vranića. Sadržajno film prikazuje laureate općinskih priznanja i zahvalnica. Prikazani su i najvažniji kulturni i gospodarski projekti te dodjela Nagrade Općine Kostrena za životno djelo dr. sc. Silvani Vranić, red. prof. te priznanje za učenika generacije Tizianu Leonu Andrijaniću.