Kostrena 13. rujan 2016.

Obnovljena cesta kroz Kostrenu

Obnovljena cesta kroz Kostrenu
Završeni su radovi na 420 metara dugoj dionici lokalne ceste u Kostreni, od naselja Plešići do naselja Dujmići, vrijedni gotovo 900 tisuća kuna.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Georg Žeželić i načelnica Općine Kostrena Mirela Marunić, u pratnji predstavnika izvođača radova, obišli su lokalnu cestu na dionici od naselja Plešići do naselja Dujmići na kojoj su se tijekom srpnja i kolovoza izvodili radovi na obnovi kolnika i rubnih dijelova ceste kao i izmjenama određenih elemenata ceste.

Županijska uprava za ceste u sklopu svojih redovitih poslova održavanja lokalnih i županijskih cesta, krenula je obnovom dijela spomenute ceste koja prolazi kroz Kostrenu i to od spoja s magistralom na Vrhu Martinšćice do ponovnog spoja s magistralom u predjelu Randići prije nadvožnjaka.

Radovi na izvanrednom održavanju dionice ceste u duljini od 420 metara od naselja Plešići do naselja Dujmići izvedeni su prema projektnom rješenju tvrtke AG Projekt d.o.o. Kostrena. 

Vrijednost radova iznosila je nešto manje od 900.000 kuna s PDV-om. Dio radova u visini od 44% ukupnog iznosa sufinanciran je iz Proračuna Općine Kostrena, dok je preostalih 56% vrijednosti financirala Županijska uprava za ceste. 

Obnovu kolnika na dionici lokalne ceste od zgrade Doma zdravlja do groblja Sv. Lucija u potpunosti financira Županijske uprave za ceste.