Kostrena 11. srpanj 2021.

Oko 150 trkačica i trkača uživalo u “zelenoj” Kostreni

Oko 150 trkačica i trkača uživalo u “zelenoj” Kostreni

Drugo izdanje međunarodne utrke “Kostrena Mountain Trail” danas je okupilo oko 150 sudionika, koji su trčali zelenim dijelovima Kostrene

Zaljubljenici u trčanje iz svih dijelova Hrvatske, ali i inozemstva, okupili su se danas u Kostreni, na 2. “Kostrena Mountain Trailu”. Organizatori su za sudionike pripremili dvije “zelene” staze- kraću od gotovo 10 i dužu od nešto više od 14 kilometara. 


“Željeli smo pokazati trkačima neke od najljepših dijelova Kostrene. Mnogi u Kostrenu idu na more, a ne znaju da tu postoje prekrasne staze za trail s predivnim pogledom na Kvarner”, istaknuo je Matjaž Štanfel, ispred organizatora. 

“Izuzetno me veseli ovako veliki broj trkača, koji su došli u Kostrenu i vidjeli što ona nudi u svom zelenom dijelu. Prolazili smo atraktivnim lokacijama, vidjeli Solin i Sopalj. Kostrena je predivna i obiluje stazama”, rekla je Belma Džomba, direktorica TZO Kostrena, ali i sudionica utrke. 


“Kostrena Mountain Trail je naše novo outdoor događanje, kojima u Kostrenu privlačimo nove posjetitelje, ali i pokazujemo da Kostrena nisu samo more i plaže”, poručio je kostrenski načelnik Dražen Vranić, kojem je pripala čast da najboljima uruči medalje i priznanja. 

Utrku na 15 kilometara u muškoj je konkurenciji prvi završio Pavle Kruljac, ispred Davida Marota i Dražena Marelje. Kod pripadnica ljepšeg spola slavila je Tea Faber, druga je Vana Čargonja, a treća Martina Mičić Luštica. Zanimljivo u ukupnom poretku Tea Faber ciljem je prošla treća, odmah iza Kruljca i Marota.  


Utrku na 10 kilometar u ukupnom je poretku prvi završio Luka Nedeljković, ispred Goran Đogolovića i Vanje Tintora. Istu stazu u ženskoj je konkurenciji prva prošla Andreja Baričević, drugo mjesto osvojila je Amanda Tomac, dok je treća ciljem prošla Sandra Dabić.

Utrku “Kostrena Mountain Trail” organiziralo je Sportsko rekreativno društvo Alpe Adria Trek i Trail iz Rijeke pod pokroviteljstvom Općine Kostrena.