Kostrena 3. srpanj 2020.

Općini Kostrena najviša ocjena za transparentnost

Općini Kostrena najviša ocjena za transparentnost
Kostrena je i ove godine ocijenjena petom, najvišom razinom transparentnosti. Rezultat je to šestog ciklusa istraživanja transparentnosti Instituta za javne financije.

Institut za javne financije predstavio je rezultate šestog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj. Kostrena je i ove godine ocijenjena petom, najvišom razinom transparentnosti. Pored javne i lako dostupne objave svih traženih proračunskih dokumenata, Općina Kostrena putem različitih komunikacijskih kanala sustavno informira mještane o svim ostalim aktivnostima i projektima Općine.
 

Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i  razumljive informacije o proračunu i prvi je korak prema pozivanju na odgovornost za prikupljanje i trošenje javnog novca. Objavljivanjem rezultata istraživanja želi se ukazati na važnost proračunske transparentnosti kojom se poboljšava komunikacija i povjerenje građana, ali i potiče transparentnost i odgovornost lokalnih vlasti.
 
Detaljni rezultati istraživanja svih 576 lokalnih proračuna s interaktivnom kartom dostupni su na mrežnim stranicama Instituta te u Newsletteru. Institut za javne financije poslat će poštom priznanja svim lokalnim jedinicama koje su objavile sve tražene proračunske dokumente.