Kostrena 20. travanj 2022. Izvor: Općina Kostrena

Općini Kostrena Premium zeleni certifikat

Općini Kostrena Premium zeleni certifikat

Općina Kostrena našla se u društvu gradova, općina i tvrtki koje svoje poslovanje nastoje učiniti što ekološkijim. Premium zeleni certifikat dodjeljuje se institucijama i tvrtkama koje su usmjerene na primjenu suvremenih digitaliziranih rješenja u svojim poslovnim procesima s ciljem smanjenja negativnog utjecaja na okoliš.


Riječ je o projektu koji je u suradnji s korisnicima i partnerima pokrenuo informacijski posrednik za razmjenu eRačuna i drugih digitalnih dokumenata, servis mojeRačun. Projekt Zeleni certifikat kruna je aktivnosti koje ovaj informacijski posrednik provodi još od 2014. godine s ciljem popularizacije bespapirnog poslovanja i poticanja zaštite prirode kao dio poslovnog identiteta među zaposlenicima, partnerima i korisnicima.


Dodjelom Zelenog i Premium zelenog certifikata želi se istaknuti sve one tvrtke i institucije koje su prepoznale važnost digitaliziranih procesa za zeleno gospodarstvo i potakne one koje to još nisu, da se što prije okrenu ekološki prihvatljivijim rješenjima.