Kostrena 15. prosinac 2017.

Opjevana priča o dobroj staroj Kostreni​

Opjevana priča o dobroj staroj Kostreni​
Premijerna izvedba novog čakavskog mjuzikla- “Kostrena”, s Katjom Budimčić Sabljar i Dinom Antonićem u glavnim ulogama, okupljene u Narodnoj čitaonici Kostrena Sveta Lucija večeras je oduševila, ali i podsjetila na dobra, stara vremena. 
 
Prepuna Narodna čitaonica Kostrena Sveta Lucija večeras je uživala u premijeri novog čakavskog mjuzikla- “Kostrena, koji okupljene nakratko vratio u prošlost. Sjajnu kostrensku glazbenu priča o dvoje mladih, jednoj velikoj ljubavi, šetnji, plesu, poljupcima, braku, djeci… ispričali su naši talentirani pjevači Katja Budimčić Sabljar i Dino Antonić, uz pomoć nezaobilaznog Vjekoslava Bakašuna. 
 
Svoj su doprinos kostrenskom mjuziklu dali i Igor Rubinić, Franjo Božinović, Veronika Cortesi, Vali Linić, Nola Linić, Erik Abramović, Matej Smokvina i ŽVS “Luštrin”.
 
Mjuzikl “Kostrena” nastao je po scenariju kojeg potpisuju Branka Kržik Longin, Željka Egredžija, Anđelka Rasol i Zlatan Marunić. Za glazbenu produkciju zadužen je Igor Lesica, tehnička podrška je Sven Jelović, a mjuzikl režira Serđo Dlačić.
 
Večerašnja premijera mjuzikla Kostrena “šlag je na slavljeničkoj torti” Katedre Čakavskog Sabora Kostrena, koja cjelogodišnjom manifestacijom “Dvajset za dvajset“ obilježava velikih dvadeset godina postojanja i uspješnog djelovanja.