Kostrena 19. rujan 2022. Izvor: Općina Kostrena

Otočka terca otvorit će 21. Jesen u Kostreni

Otočka terca otvorit će 21. Jesen u Kostreni
Tri vrhunskih glumice, Branka Petrić Fehmiu, Olivera Baljak i Ana Vilenica, dolaze u Kostrenu sa svojom novom predstavom ''Otočka terca'' koja je oduševila sve koji su je pogledali!

U petak 23. rujna u 20 sati počinje manifestacija 21. Jesen u Kostreni, a otvorit će ju predstava "Otočka terca", u kojoj glume Branka Petrić Fehmiu, Olivera Baljak i Ana Vilenica. Predstava je napravljena prema tekstu "Sjecišta" mlade zagrebačke spisateljice i dramaturginje Beatrice Kurbel, u produkciji Centra za kulturu Novog Vindolskog kojem je ovo prva profesionalna kazališna produkcija. Autorica adaptacije teksta je Ana Vilenica, a režija je povjerena mladom beogradskom redatelju Ivanu Vanji Alaču.

"Otočka terca" premijerno je izvedena ljetos u Novom Vinodolskom. Već prve izvedbe privukle su velik broj gledatelja, a sudeći prema pljesku i ovacijama Novi je dobio pravu kazališnu uspješnicu.


Središnji likovi predstave su dvije sestre koje žive u izoliranoj otočkoj sredini. Kako bi preživjele zimu iznajmljuju stan, a dolazak treće osobe u njihove živote unosi promjenu i donosi zaplet koji će vas dirnuti, nasmijati, rasplakati i ostati još dugo u sjećanju.

Ulaznice su u prodaji putem sustava mojekarte.hr po cijeni od 50 kuna. Ulaznice se mogu kupiti i u Narodnoj čitaonici u Kostreni sat vremena prije predstave (od 19 sati). Cijena ulaznice za umirovljenike iznosi 30 kuna, a po povlaštenoj cijeni može se kupiti isključivo na blagajni Narodne čitaonice prije predstave.