Kostrena 8. srpanj 2020.

Otvorena cesta kroz Paveke, vrijedna oko 7 milijuna kuna

Otvorena cesta kroz Paveke, vrijedna oko 7 milijuna kuna

Nerazvrstana kostrenska cesta kroz naselje Paveki, vrijedna oko 7 milijuna kuna, završena je i puštena u promet. Time je ispunjen jedan od preduvjeta za izgradnju budućeg vatrogasno- društvenog doma.

Otvorena je nerazvrstana kostrenska cesta kroz naselje Paveki vrijedna oko 7 milijuna kuna, koja je u najvećem dijelu financirana iz općinskog proračuna, dok je ostatak osiguran uz pomoć VIK- a i Hrvatskih voda.


“Radi se o petstotinjak metara nove ceste, opremljene sa svom infrastrukturom, uključujući vodovod, kanalizaciju, oborinsku odvodnju i javnu rasvjetu…”, rekao je Dario Modrić, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Općine Kostrena, naglasivši kako je cesta bila preduvjet za izgradnju budućeg vatrogasno- društvenog doma.


“To je jedan od kapitalnih objekata koje imamo u planu, koji je značajan jer bi osim prostora za vatrogasce uredili i društvene prostorije u najmnogoljudnijem kostrenskom naselju. Vjerujem da ćemo uskoro krenuti u realizaciju i tog projekta”, poručio je općinski načelnik Dražen Vranić. 


Uz novi vatrogasno- društveni dom u Pavekima se planirana i izgradnja novog parkirališta, pokraj dječjeg igrališta, kao i uređenje prometnice koja će spajati Šojsku ulicu s ulicom Žarka Pezelja.