Kostrena 14. lipanj 2022. Klaudio Vrančić

Plava zastava krasi mnogima najdražu kostrensku uvalu

Plava zastava krasi mnogima najdražu kostrensku uvalu

Plava zastava, međunarodno priznata i cijenjena turistička i ekološka oznaka, i ove se godine zavijorila u kostrenskoj uvali Svežanj

Simboličnim podizanjem Plave zastave u uvali Svežanj jutros je u Kostreni tradicionalno označen početak ljeta. Riječ je o međunarodno priznatoj i cijenjenoj turističkoj i ekološkoj oznaci, koja se na Svežnju zavijorila 14. puta.


“Svake godine ljetnu sezonu započinjemo podizanjem Plave zastave, što mi je iznimno drago, s obzirom na to da djelujemo na području s puno gospodarskih subjekata”, poručila je Belma Džomba, direktorica Turističke zajednice općine Kostrena, naglasivši kako Kostrena svakog ljeta privlači brojne posjetitelje iz riječkog prstena, ali i cijele naše županije.


“Sve ove godine pokazujmo da je moguć suživot turizma i industrije. Ovom prilikom želim zahvaliti našem Komunalnom društvu i Turističkoj zajednici, što pridonose tome da su naše plaže i šetnice uredni i čisti. Zahvaljujući tome dobili smo Plavu zastavu u uvali Svežanj. Vjerujem da ćemo u budućnosti na još ponekoj lokaciji moći podignuti Plavu zastavu i pokazati da je Kostrena lijepo, čisto i ekološki osviješteno mjesto”, poručio je općinski načelnik Dražen Vranić. 


Kostrenu, njeno more i plaže, danas je pohvalio i lučki kapetan Darko Glažar, osvrnuvši se na brojne ekološke akcije te obećavši daljnju podršku Lučke kapetanije Rijeka, a svečanost je izvedbom himne uveličala mlada Lucija Stipanović.