Kostrena 18. lipanj 2021.

Plava zastava najavila Kostrensko leto i brojna događanja

Plava zastava najavila Kostrensko leto i brojna događanja
Na popularnoj plaži Svežanj najavljena je manifestacija Kostrensko leto koja će od lipnja do kolovoza Kostrenjanima i njihovim gostima ponuditi brojne zanimljive sadržaje i prometnuti Kostrenu u nezaobilaznu ljetnu destinaciju.  

Obalna šetnica, kostrenske plaže i trgovi, od 15. lipnja do 31. kolovoza postaju velika pozornica i odredište svih ljubitelja glazbe, poezije, dobre hrane, zanimljivih kino i kazališnih predstava koje pod pokroviteljstvom Općine Kostrena organiziraju Turistička zajednica Općine Kostrena, Centar kulture Kostrena i kostrenski ugostitelji, uz podršku Komunalnog društva Kostrena. Program Kostrenskog leta podržali su i sponzori Ina, Dezinsekcija te tvrtka Nekretnine i geodezija.


Bogat program za različite ukuse i uzraste počinje podizanjem međunarodno priznate turističke oznake Plava zastava u uvali Svežanj i hrvatsku himnu u izvedbi Jerka Kovačića, predsjednika udruge „Klapa Kamik“. Plava zastava je međunarodno priznata i cijenjena turistička i ekološka oznaka koja se u uvali Svežanj zavijorila trinaesti puta, a zadovoljstvo činjenicom da je upravo Kostrena jedan od nositelja, izrazili su načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić i direktorica Turističke zajednice Općine Kostrena Belma Džomba.


“Podizanje Plave zastave u uvali Svežanj postala je lijepa tradicija uoči početka glavne turističke sezone. Takva međunarodno prepoznatljiva oznaka za Kostrenu ima posebno značenje. Malo gdje se na tako malom prostoru odvija suživot industrije i turizma, ali ako postoji zajedničko usmjerenje ka visokim ekološkim standardima i dobra suradnja, onda je i ovakav rezultat moguć. Plava zastava ujedinjuje takva nastojanja i pomaže nam u boljem turističkom pozicioniranju Kostrene”, istaknuo je Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena.


Program Plave zastave Kostrena provodi već trinaest godina, s ciljem poticanja uređenja plaža i obalnog pojasa kao i očuvanja prirodnih vrijednosti poput uvale Svežanj. „Posebno mi je drago da upravo podizanjem Plave zastave otvaramo Kostrensko leto, manifestaciju kojom ćemo Kostrenu učiniti nezaobilaznim ljetnim odredištem za sve koji žele uživati na prekrasnim plažama, rekreirati se, a posebno koji se žele dobro zabaviti. Kostrena Food Festival, Kostrenska noć, različiti sportski događaji, koncerti, partiji i predstave, samo su dio ljetnog programa koji će sigurna sam privući brojne posjetitelje“, istaknula je direktorica Turističke zajednice općine Kostrena Belma Džomba. 


Kostrenjani i njihovi gosti moći će uživati u doista šarolikom dnevnom i večernjem programu. Od tenisa, traila, ronjenja, plivanja i vaterpola, preko briškule i trešete, popularnih predstava poput Münchausena, pjesničkih večeri, večeri klapa, koncerata i glazbenog kampa u organizaciji Centra kulture Kostrena. „Sportu i zabavi dodali smo sadržaje poput pjesničkih večeri, akustičnih koncerata na plažama, glazbenog kampa za mlade, popularnih predstava i odlično prihvaćeno Kino u Kostreni. Programi se održavaju na različitim lokacijama pa će Kostrena ovoga ljeta zaista biti velika pozornica na otvorenom“, rekla je ravnateljica Centra kulture Kostrena Borka Reljac.          


Uz Kostrensku noć i Kostrena Food Festival, tijekom čitavog ljeta neće nedostajati zanimljive gastro ponude, odličnih večernjih partyja raznovrsnih žanrova uz poznate DJ- eve i live izvođače poput Šajete, Nikoline Tomljanović, Dua Atmospheric, Tria Pešekani, Vatrogasaca, Techno Vikingsa, Pachamamma street connection banda i mnogih drugih. 

Program Kostrenskog leta potražite na Facebook stranicama Turističke zajednice općine Kostrena, Centra kulture Kostrena te na portalu i Facebook stranici Naša Kostrena.