Kostrena 16. veljača 2021.

Plešići i Randići u Kostreni dobili štedljivu javnu rasvjetu

Plešići i Randići u Kostreni dobili štedljivu javnu rasvjetu
Kostrena već duži niz godina ulaže u zamjenu postojeće javne rasvjete energetski učinkovitom LED rasvjetom
 
Na dionici ceste između kostrenskih naselja Plešići i Randići, zamijenjena su 63 rasvjetna tijela novim i učinkovitijim LED žaruljama u što je uloženo 487 tisuća kuna osiguranih u ovogodišnjem proračunu s ciljem unaprjeđenja javne rasvjete.
 
Kostrena već duži niz godina ulaže u zamjenu postojeće javne rasvjete energetski učinkovitom LED rasvjetom. Dio rasvjetnih tijela zamijenjen je u sklopu programa “Stop CO2” i kroz javno- privatno partnerstvo koje je Općina Kostrena sklopila s tvrtkom IMC, a pored tih programa, učinkovita javna rasvjeta postavljena je i na području Vrh Martinščice, duž obalne šetnice, od parkirališta Nova voda do skretanja za lučicu Stara voda i na rekonstruiranoj dionici cesti od rotora Šoići do groblja Sv. Barbara.
 
Neke su lokacije u Kostreni po prvi puta dobile javnu rasvjetu, poput ulice Hrvatskih branitelja u naselju Doričići, zatim ulica iznad Sportske dvorane, dionica od skretanja za lučicu Stara voda do ulaza u Termoelektranu, kao i novoizgrađena cesta u Pavekima, parkiralište pored groblja i novi dio groblja te područje oko i u samom rotoru Šoići.

Komentari